ad ld

Monday, February 14, 2011

Keletah Hanim Di Usia 4 Tahun 3 Bulan

Sihat ke uols hr ni? Mesti ramai yg cuti kan sambung skali esok. Byk cuti lately, best2..hehe.. Nak tya skang ni uols beli brg dapur hari apa ekk? Trend kt Kedah ni skang sabtu je mmg lengang kt shopping mall, kata hari tanpa beg plastik kan tp Ahad je crowded giler lah.


Hanim plak x kira hari apa, asal tgk mama papa dia relaks je pagi hari, mula lah dia tya,' Hr ni mama papa holiday ye? Nti kita gi tesco nak tak? Psiko btul cara dia tya, permintaan berbentuk arahan. Alahai bertuah punya anak.

Cuba klu mama jwb,'No, kita duk umah je hr ni. Pastu mula lah Hanim bt muka smbil cakap kt baby doll dia,' Baby2, kita x gi mana2 hr ni, mesti boring kan.' Papa dia plak gelak je tgk anaknya 'berdrama' cmtu. Sabar je lah..huhu..


Since gi tadika, mulut makin laju ini budak. Masa kt tesco tu papa tya dia nak makan apa tp jwpnya,' Kita makan kt umah lah papa, mama goreng nugget bestkan'. Anak punya pasal, x jd lunch kt luar, blk masak la nmpknya..Simple pn xpe, janji ada perisa ayam..Kui3..

16 comments:

eT said...

budak2 mmg camtu kan.,...
kadang2 dia dulu plan mana2 dari kite...huhu

Layan Makaroni Tak??

ieda said...

ermm mana tak letih jalan2 ngan mummy ekekek .. :) dah besar kan kejapp jer masa berlalu :)

ieda said...

sib baik dia tak mintak mama dia masak nasi ayam..hehehe

BIONIC WOMEN said...

kiut jer anim nyer permintaan. dapat bayangkan drama dia buat ngan doll dia tuh..hehe

GreenJade said...

hahaha kalu selalu2 Hanim suh mkn kat umah mau mama lak yg be'drama' ngn sendok kuali..ihiks :D

comel lah alasan Hanim..i loikeee :)

mamalieyna said...

hahaha...bijak tul hanim ni..^_^..kaki jalan jugak dia selain suka makan ayam..ngee..^_^

anum shukri said...

Amboi...Hanim..pandai ya...cian mama dam papa x blh makan kat luar..hehehe..

ada tag untuk mama hanim..
http://ladyane79.blogspot.com/2011/02/contest-anak-ayah-serasi-bersama.html

Ena said...

bijak bijak.. heheh...
mama papa pun leh cair.. :D

Mama Hanim said...

eT: tu la pasal.. layan je lah..huhu..

Mama Hanim said...

k.ieda: bila jln2 mmg x letih, happy je..tp blk umah bru tau penat.. hehe..

masa makin cepat berlalu skang kan kak..

Mama Hanim said...

k.ieda: btul tu, tau x pe..kih3..
klu x jenuh mama dia bersilat kt dapur la..

Mama Hanim said...

Eily: tu bru dgn doll, blom join lg drama spongebob n barbie dia.. kelakar btul..

Mama Hanim said...

Tinie: Tau x pe..saja la tu nk buli mama dia masak..huhu.

Mama Hanim said...

mamalieyna: mmg fevret dia, jln2 makan2 main2..sabar je lah..

Mama Hanim said...

anum shukri: tu la kan.. anak punya pasal, redha2..

ada tag ye? tq.. tgk jap lg..

Mama Hanim said...

Ena: ayat baik punya.. xleh nak elak..huhu..