ad ld

Thursday, February 10, 2011

Bercanda Di PCB Itu Acara Wajib Blk Kg

Salam.. Rindunya kt my blog nih, dh 3 hari xde update..huhu.. Biasalah bila gaji + elaun naik, komitmen keje pn kena lbh la kan. Syukur Alhamdulillah dgn rezeki ini. Ekceli byk la jugak cer dibawa dri kg, tp masa mencemburui ku lately..sob sob..

Xpe lah, pd uols yg still sudi dtg sini tu tq sgt2, ni ada skit cer masa berfoya foya kt KB last week. Everytime blk kg, blog ni dh mcm wajib je kan ada n3 kt pantai..hehe.. Jom layan picca.. Tmpt fevret, mana lg klu bukan Pantai Cahaya Bulan a.k.a PCB. Mmg best kat sini, nice view smbil angin sepoi2 gitu.. Tp klu time public holiday, compem jln biasa jammed nk ke situ, seb baik ada jln kg x yah sesak2.. Jln tu kena rahsia aaa, xleh reveal kt sini, nti jammed plak len kali..ekeke..

Piknik2 kt pantai ni since 1st day kt Kelate. Kul 5.30pm abis je Spongebob mesti Hanim request, Papa Mama jom kita gi pantai. Hanim nak main air lah.. Alahai, klu masa tu kt kg hubby, lewat skit la smp sana coz 25km gak la jaraknya. Dh settle lepak kt pantai, blk kg mama plak. Makan siap2 Tok Ma masak pastu blk kg hubby plak klu hr tu turn kt sana. Cmtu la rutin blk kg, selang sehari mentang2 kg each other dkt kan..hehe..

Cmne? Tergoda x tgk fishball n kepok2 tu? Ahaks..jgn marah ye... Jom makan2..


Yummy... masih tingat kemablesan fishball itu...walla..

7 comments:

BIONIC WOMEN said...

wah, balik klate ek? kita x ballik pun..

Madam Amie said...

oooo ptt la lama x nampak akak.. balik kelate rupenyee.. rindunya kat PCB... teringat time study kat KYPM kem kijang thn 1997 dulu... syok je jln kaki ke PCB ramai2... pastu x larat tahan bas... bayar 30sen jerk!

mamalieyna said...

kg kita takde pntai, ada air terjun..hehe..sukala hanim tu, dpt main air n main pasir n makan2x.. ^_^

Hanis Azla said...

mmg tergoda juga tgk fishbal yg comel2 aje bentuknya tu..

ieda said...

akak dah lama x kesini ..
ada sekali dua ke sini masa jaman anak dara dulu ekekekke
cantik layie pantai dia kan :) cuma banyak sampah dokkk

SyidaGorjes said...

kat kampung kita pun ada pantai.dekat je.tapi tak pegi pun sbb terlalu panas terik.

anum shukri said...

Waa...dah lama tak g PCB...balik hari tu pun x pergi..banyak kenangan kat situ..