ad ld

Tuesday, September 1, 2009

BILA ADA PEREMPUAN GATAL

Salam uols. N3 hr ni maybe agak emo skit, tp uols layan je ye..TQ. Mlm td dlm kul 9, hp Papa dpt sms. Papa x bw hp gi terawih n mmg pn dia bkn jenis 24jam berkepit dgn hp. Mula2 tu dpt sms, pastu ada call in. Papa mmg slalu pesan suh jwb call kalo dia xde. Tp I bknlah jenis bini yg suka angkat n check hp laki..huhu..

Kul 10.15pm, Papa blk dri terawih. 'Pa, ada msg, 4 missed cll td, tp Syg x jwb pn', kataku. No sape Syg? tya Papa. X tgk pn Be, jwbku.
I mmg rasa agak kekok nk jwb hp Papa coz mcm krg sopan je. Tp kalo ph umah tu len la skit kan. Lgpn kalo kwn2 Papa yg rapat tu mesti dh ada no.hp I skali.

Hp mana Syg? tya Papa. Tgk la sapo msg tu. I trus buka msg tu, nama Lina UUM. 'U pegi terawih ke? Nape x jwb ph? I just nk tya u, if bleh I nk tumpang ke class esk coz kete I msk workshop. Klau bleh, till my car siap la. Can i?

Terkezut jap. Eh, over nya dia ni, suka hati je nk tumpang kete laki org kan, nk byk hari lak tu. Mengada ngada je bunyi nya. Apa kes? I baca kuat2 msg tu,Papa gelak je.
Papa: Gilo ko tino tu?
I: Tino mn plok ni Be? Gatal jah bunyi.
Papa: Classmate Abe, budok Alor Star.
I: Bakpo dia bleh jd gatal ginih? Abe layan dia ko?
Papa: Layan mcm biasa lah, sama kwn2 lain je.
I: Dia umur brapa? Tahu dok Abe ada anok bini dh?
Papa: 24. Semua hok knal Abe tahu dh la ada anok bini dh. Wallpaper hp pn picca anok bini eh.

I: Eeee..bakpo ni Be? Abe layan dia lbh ko? Jgn la bt gitu Be, sian ko Mama.
Papa: Adoi, xdok pekdah la Abe nok bt gitu, Syg. Amik la no hp dia tu, pahtu Syg tepon2 la dia, mn tau dia nk offer jd bini muda ke. Hehe..
I: Abe..Syg serius ni. Bt lawak plok. (Aku dh nangis laa..)
Papa: X dok gapo eh Syg. Dia xleh compete Syg pn, cuma umur dia je muda skit, hok len smua Syg menang. X payah rusin la.
I: Ore jate kan suko tino muda.
Papa: Bkn smua la gitu. Lgpn tino tu not my taste la. U know me Syg. Don't u? Relaks je, xdok gapo2 pn. Huh, bazir air mata jah.
I: Mestilah, sapo x syg laki!!!!

--> Apa pendapat uols? Cmne nk handle ye? Any suggestion?

17 comments:

ryani said...

rilekla wani..kawe pun penoh gok dpt mms..minah tu mms pic dia lagi siap ckp syg rindu...huby pun terkejut bila dpt...muka mcm indon sikit. pastu huby sms dia bgtau salah no. siap dia balas, royak dia nak berkenalan. dr style bahasa dia mmg indon. pastu dia call hubby tp hubby x jwb. hubby kasi no. minah tu kat kwn2 dia suh try call. kwn2 dia call, minah tu layan. napok desperate sgt siap ajak tubik gi clubbing...gilo hapo...ntah2 bohsia indon mana ntah. hubby siap tunjuk mms tu kat mak kawe..mak kawe gelak je padehal kawe berapi jugok dale ati..tp kawe tau hubby kawe buke jenih lagu tu...harap2 kekal le dia dgn kawe..insyaAllah...

syanis said...

huh.. public trspt kan banyak.... ngada ko yer.... kehkehkeh..... huh....

puterikurekure said...

sila pantauuuu!!! hehehe.
amek je no phone pompuan tu. mana la tau dia wat pangai lagi ke. senang nak terjah sket.
ngee~

GreenJade said...

ferghh ganaz berani nye tino tuh..suh jek nek bas!gedikz! :p

saba naa Wani.pejam mato..amek napas dlm2 istighfar byk2..senyum luas2 ..dugaan & godaan bln posa tuh.. ;)

dun wori lah abe ery mu jenih suami yg baik2 & ikhlas till trust u to pick & answ his hp gitu.. :)

cheer up behbeh! :)

As said...

hehehe... itu sumer dah lumrah... tp maybe dia xde niat lain kot... tp bagus gak berperangsangka buruk... ya la laki kiter.. takut org amik... zaman skang ni sumer leh terjadi

nurulzia said...

eee..i xsuke pompuan gedixxxxx..nape dia xle cari transport sendiri ke?

khaLifah feDi said...

emm cik wanie kf bce sambil tersenyum hee..!!!

owh gapo dye lah tino tue..!!

masviona said...

ermmmm gediksss gilos itu femfuan....muka tebal tuh...huhuhu

nasihat saya kena pantau tuh bukan sbb xcaya kat suami but bila dah jadi kes gini bahaya


~tpkan nak tergelak lak dgr conversation u ngan hubby...hiksss sbb bahase kelate.....:) lamo doh tok denga tuh nok kecek sene nok tulis tuh payoh sbb susoh nok ejo...hikss

IBU ALISSA said...

WAAAAAAAAHHH..marah ni..kalo sz pun terasa weh..sedih kan n luluh hati bila berdepan dgn benda camni..penah alami masa belum kawin dulu..tapi jodoh pnjg..alhamdulillah

comey_lote said...

salam maswani,
Ida plok lain cerito..meme berebut nk akat tipon hubby/baco msg kalu ringing...hahaha..sbb dio lagi teruk, baco email ida senyap, delete saing2 jate (hok mano dio napok semat sikit) dlm frenster ida..hahaha..kuat jeles laki ida..hahaha..sbb tu ida tak segan silu baca msg dio (dio pun sokmo baco msg ida huhuhu)

in my humble opinion, tok saloh kalu nok tupe keto laki nk gi kelas, lgpun dia dlm keadaan susah sikit...kakak ipar ida pun tupe keto saing jate gi kelas...siap abe ida hantar lagi kat mana2 meeting point..TAPI dgn syarat kito btul2 kenal hubby kito n make sure tino tu buke jenis gelenyar.
Lgpun maybe dio (tino tu) pilih suami maswani bersebab...sebab dio tahu en eri ado anok bini..mbe dio pun ado gewe/tune/laki doh so dio pun cari la hok ado family utk tupe gi kelas..kalu hok buje nanti lagi parah.

tapi keputusan terletak di tgn maswani ngan hubby...ni based on kepercayaan tapi kalu toksir bermain api, tok payoh la dok?

Maswani said...

Yan..sori sgt2,lwt jwb.. ada masalah negara skit, tp ni dh ok..hihi..

bru je tgok online td, siap ada bancian
nape ramai pompuan suka laki org..best punya survey..

Mmg sakit ati kan bila ada jenis yg cmtu..mitak2 dijauhkan..nauzubillah..

Syanis.. kalu dia betul2 perlu pertlgan xpe, tp jgn over lak kan..

Maswani said...

Puteri.. tu la, mmg kena pantau tu..
dh amik pn no ph dia..kalu over siap kau..hehe..

Jade.. masih sabar lg..klu x, mmg dh berjawab 'pantun' la dgn pompuan tu..hehe..
dugaaannn..tp dh settle..huhu..

Maswani said...

As.. btul tu..mmg kena slalu hati2 kan.. mcm2 jenis org yg ada skang ni..huh..

Nurulzia.. mmg xde org suka pompuan gedik, lbh2 lg klu nk kacau kita kan..
Tq sudi dtg sini..

Maswani said...

Kf.. siap boleh senyum lg ekk?
xpe2, everything still under control..hehe..

Masviona.. mmg saja cri sakit itu pompuan kalu dia saja nk menggatal..huh..

--tips utk bhasa kelate: pastikan budu item wajib dlm menu anda..hehe..
tq dtg sini..

Maswani said...

Ibualissa.. mmg mencabar kesabaran kan..tp xpe, cool down dh..hehe..
Hidup ni mcm2 suka duka kan..

Ida_comey.. btul tu, kena check molek benar dlu..takut terjebak dgn perkara2 yg tdk diingini kan..

Mmg sblm ni saya x kisah sbb saya kenal semua kwn2 hubby, tp pompuan yg tu lain mcm skit.. over skit,klu nk tupe,dia nk duk depe padahal org lain duduk dh. Apa hal?

MuMMy 2 Haqq said...

kalo aku pun jeles nyaahh..

Maswani said...

aRNI... tau xpe.. lu pikir la sndri..huhu..