ad ld

Wednesday, December 2, 2009

SURPRISE DI AIDILADHA

Salam AidilAdha.. Hri ni dh kembali ke ofis slps bercuti sakan di kg. W/pn sambutan Aidiladha x lah semeriah Aidilfitri oleh kebanyakan org, tp di K'tan mmg tetap happening.. Alhamdullillah, 1st raya tu cuaca clear je, x hujan pn. Dptlah ibadat korban disempurnakan dgn lancar. Cuma raya ni my brother n sister x blk skali. Agak sedih gak bla x dpt bersalaman dgn mereka di hari raya. Xpe lh kakngah, kerja mu amat murni.

Kejutan terbesar Aidiladha ni, bila hubby kata dia nk sembahyang raya kt kg I. Mula2 tu heran gak, buang tebiat ke apa org tua tu..hehe.. Ye lah, dh bertahun2 kawin, asal pagi raya je wajib kt kg dia, tp tghari kna confirm dh smp kt kg I la, seb baik kg I dkt je kan. Dh aturan dia cmtu, redha je lah, bini mithali katakan..huhu..
Tp kli ni hubby breaking habit dia sndri, comel je bila tgk dia jln sama2 bapak mentua gi solat raya.. Blk umah, I usik hubby, apa perasaan org umur 30 tp 1st time pagi raya kt umah mentua? Uols tau apa hubby jwb? Best gak rupanya ye,smbil gelak2..selamba je dia jwb dpn mak bapak I..mmg gaya otai la.. I kata,'Tau xpe, tp jgn nangis dh la raya kt kg org ni..haha.. Kami sama2 gelak..


Picca on d'way SP, puncak Titiwangsa berkabus cm Cameron H/land lak..

--> Uols tlg doakan I dpt surprise best2 cmni lagi ek..hehe..

10 comments:

oneyani said...

uish akak ni mmg mithali la...suke bile baca life akak...hepy je...dua2 sporting

kelantan paling meriah kot kalau raya aji..best2!

puterikurekure said...

oh? tak bergilir ye?
cian dia. tapi skali dapat surprise...syiokkk...
hehehe.

nURmALa mAZLan said...

tu la..kita baca paper diorg kata kat kelantan walaupon banjir, aidiladha tetap meriah

Liyana said...

wah...akak dok mana sebenarnya.. hm ada tolak ansur bagus lah.. best kan

Maswani said...

yani..hehe,tau xpe.. tq sudi baca cer yg ntah apa2 tu..
kelantan mmg meriah la raya haji..

--tq yani..igt dh x sudi dtg sini lg..hukhuk2..muahhh2..

Puteri.. mmg x penah bergilir pn..huhu.. ni 1st time..kesian2 kan..
kuasa veto, nk bt cmne..redha je lah..

Maswani said...

Mala..btul tu, banjir2 pn, raya tetap meriah.. tu yg best life kt kg..

Liyana.. akak duk sg petani,kedah. asal kelantan..
btul tu, tolak ansur mmg sgt bagus tp ada sesetgh part yg perlu diutamakan mengikut keadaan..
btul x cikgu?..

::alwaniamalini:: said...

hihihih shweet shweet..
org laki ni susah kan nak wat surprise..bila dia dah wat tu, huh hepi sesangat kan! :D

Maswani said...

amalini..hehe..btul sgt tu..org laki mmg unexpected..tp surprise dia pn mmg giler2 la..suka sgt..

GreenJade said...

ferghh ini mmg btui2 suprise plg hapening gitu

sure akok kite tesenggey2 spanjang hari ye dok? hik hik

Maswani said...

Jade..hehe..mmg best sgt..mlm raya n pg raya tu duk kg ambo..tp kul 2ptg tu dh ada kt kg dia daa..huhu..