ad ld

Thursday, December 10, 2009

EH! BZ KE?

Salam.. X dan nk update daily blog mggu ni coz bz nk settle nk mana patut. Dgn students exam, meeting lg, pastu nk kna study skit2 new books utk lecture preparation.

Subjek ekonomi amat luas skopnya, byk benda kna tahu lbh2 lg bila ajar students diploma yg suka tya mcm2 soklan ttg ekonomi semasa ni. Benda tu blum kuar dlm buku pn, tp demi mendidik anak2 bangsa M'sia, I've to know everything about economic. Economy downtown, OPR, NPL, BLR n many more istilah yg kna tahu n paham. Lgpn x rugi kita mmbaca, dpt ilmu utk kita gak kan.

Next week ada annual dinner kt kl lak. Acara wajib kolej I every December. Last year bt kt Golden Palace Sri Kembangan. Thn ni I lupa lak bt hotel mana..hehe..

Plan hanim n hubby ikut skali, ye la dh 2thn x join my trip to kl tu, dlu hanim kan kecik lg. Hrp2 sempat la kami 'berfoya foya' kt kl nti, smbil2 bw hanim vsit tpt2 mama papa dia dating, ngorat dlu2.. The Mines, KLCC, Tasik S.Alam, UPM.. Tpt jatuh lg dikenang, ini kan pula tpt berasmaradana..haha. Lovely moment.

Ok, got to go.. Adios..

6 comments:

nURmALa mAZLan said...

best nyer kalau kita belajar ekonomi ngan akak dulu kan?? ekekeke~

::alwaniamalini:: said...

akak ngajar kat kolej ape kak?

weee, turun the mines bgtaula..bleh blanje hanim makan big apple donuts ehehe :D

Maswani said...

Mala..apa yg bestnya..byk pening oo itu ekonomi..huhu..

Amalini..kak ngajar kt kolej private je kt SP ni..hehe..

Btul ke nk blanja ni? bestnya..tp pakej include mama papa nya skali ye..haha..

naurah makwa said...

skang musim exam...

T.u.Y.a said...

memang tabik spring le kat Puan..hehehhe..

super duper susah ekonomi nih..
alangkan masa STPM macro microekonomi pun naik lebam kepala otak nak memaham kak oiii..

salute2 kak wanie..

Maswani said...

naurah..btul tu, mmg musim exam skang ni..

Tuya..jgn tabik cmtu, xde pe yg special pn. Emm,tq cikgu tuya..hehe.

ekonomi mmg susah, nk ajar org pn susah gak..berbuih mulut pn ada gak student yg x paham2, tp nk bt cmne, dh tanggungjawab kan. Tq tuya..