ad ld

Thursday, December 3, 2009

BAJAK SAWAH DI HARI RAYA

Salam.. Uols penah tgk jentera bajak sawah? Mybe yg ni paling latest kot..hehe.. Ekceli, masa tu kami on d'way ke tpt kenduri, tetiba jam lama giler. Hubby turun tgk, tp gelak je bla tgk lawak hri raya cmtu. Mmg kejam..huhu.. Rupanya ada myvi terjun sawah. Kesian2.. Mula2 ramai yg tukang tlg tgk je, coz smua pakai baju raya katakan, susah skit la nk main lumpur, tolak myvi tu naik atas smula.
Lama gak la pakat try tolak, tp x naik2 gak. Pastu ada la BMW 5 series yg offer nk tarik myvi tu naik. Seb baik berjaya..Perhh, klu x lama lg la kami duk Q kt situ..



Driver myvi tu girl. Katanya dia panik, silap tekan minyak pdhal nk brek. Kete lak bru 2hari amik b4 raya.. Kesian dia..
Uols penah ada pengalaman panik cmtu?

--> Semoga kita sntiasa lbh berhati2 dlm kehidupan seharian ye..

9 comments:

puterikurekure said...

kesiannya dat girl. mesti jenis baru nak blajar bawak kereta kan? dah la baru beli.

Maswani said...

puteri..btul tu, kesian dia.. bru dpt lesen kot..mileage pn bru brp je kete tu kan..

naurah makwa said...

ish..ish..cian keta baru dia..

ije said...

sadisnyo kete baru amik 2 hari.. terus tukar fungsi jd jentera membajak.

Maswani said...

Naurah..tu arr..sian dia kan..

Ije..nk bt cmne kan, dh takdir kete tu kena mandi lumpur dlu..

GreenJade said...

penah gak merasa penagan gitu

tp ..I temasok longkang besar

x napok malam2 buto gelap gulita..sedar2 dh dok dlm longkang besar..suspens gilerz..seb baik masyarakat setempat beganding bahu kuarkan keta I..hahahaha!!

Maswani said...

Jade..oo, mesti berdebar kan masa tu.. nk bt cmne, ada hikmahnya tu..
kdg2 kita dh berhati2, tp ada gak skit kesilapan, itu mybe dh luar kawalan kita kan..

oneyani said...

adeh sgt menyayat hati..baru je nak syg2 kete..teros xde mood kot..=p

Maswani said...

yani..tu la, mesti dia sedih sgt.. lgpn bkn senang nk kuar sbijik kete kan..