ad ld

Monday, December 7, 2009

NASI AYAM DI HARI AHAD

Salam.. Apa cer uols di pg isnin ni? hrp2 xde lh yg monday blues ye..hehe.. Kami kt kedah ni biasa la, enjin dh 'warm up' coz ahad pn dh keje. Err, uols masih ada stok daging raya dri kg ke? Since Aidiladha, rasanya dh berkilo daging slmt msk dlm tekak kami nih, stok pn byk lg dlm peti ais tu. Dh rasa agak muak skit dgn daging. Biasa la tu musim raya haji kan..

On d'way blk keje semlm, tgk hanim best je makan tomato. Mak pengasuh pn penah gak cer hanim mmg suka makan tomato bulat2 cmtu je, petua jaga kulit kot. X padan dgn kecik budak tu..hehe.. Tetiba I ada idea dgn tomato, klu masak nasi ayam pn best gak ni. Welcome back aura memasak.. Then tya hubby,'Abe nk make nasi ayam dok? Jwbnya; Mesti sedap tu, buatlah. Dan hasilnya:-



Uols rasa byk x nasi dlm periuk tu? Jgn terkezut ye kami mampu sapu bersih semuanya..haha..



Best x nmpk nasi ayam ni? Cuba uols tgk pinggan lauk ayam tu. Bezakan lah..huhu. Asal penuh tp last ada 2ketul je, tu pn coz perut dh overloaded, dh berat nk bgn dri kerusi. Mmg makan baik punya..kuikui..



Burppp.. Alhamdullillah..

10 comments:

GreenJade said...

perghh..x penat be kung fu di dapo bile nengok di licinkan gitu ye dok?

wahhh ni sok2 ambo gi SP bley make nasik ayam demo deh? hik hik hik :D

Maswani said...

Jade..hehe..btul tu. berbaloi2 rasanya. tp x tau la licin sbb sedap or sbb lapar jd cmtu..haha..

dtg je, nk bw blk tapaw S.A pn bleh..hehe

nURmALa mAZLan said...

Kita pon mkn nasi ayam tadi..hehe

kak, nak resepi masak nasi ayam boleh?

comey_lote said...

nyum nyum nyummmmmmmmm

i.z.m.a said...

sedapnya!! rindu pulak rasanya kat nasi ayam mak saye, *sob* *sob*

[S]itie [B]Um [B]Um said...

cedapnye!!!

Maswani said...

Mala..selera yg sama tu..hehe..
Ok je, nti akak publish ye..tq mala..

Comey_lote.. sedap sgt ke tu? hehe..

Izma..nmpk je cm sedap tp rasa blum tentu..hehe..
Mesti best kan nasi ayam mak izma tu..

Sitie..boleh la..kuikui2..

ije said...

puah doh make daging.. pekena nasik aye ni sedap! terliuQ!

comey_lote said...

sedap ler tuh abis licin tuuu..hihih

Maswani said...

Ije..srupo la, muak smeta tgk daging loni..jom2 make nasi aye..hehe..

Comey_lote..hehe, jenis makan baik, licin sokmo la..