ad ld

Wednesday, October 7, 2009

SG PETANI NEW PORT

Salam uols.. Ada sesape yg dtg sg petani cuti raya lps? Kalo yg msk ikut tol tmn sejati tentu perasan ada satu mall bru nk siap kan.. Tu 2nd Tesco kt SP ni. Heran gak I, berani dorg run 1 lg mall pdhal beza dgn 1st mall kt lagenda height tu just 5km. Kt Kelantan nun, punya la ramai org tp ada 1 je Tesco..huhu.


Pepun, makin byk la tpt I nk 'simpan' duit kan. Yelah, kalo uols perasan, along Jln Sultan Badlishah tu dh ada Giant, Central Square, SP Plaza and Tesco.
Perhh..nmpk gaya makin lambat la I smp umah, blk keje kompem singgah mana2 satu dlu, sbb semua tu kebetulan jln I nk blk umah. Makin seronok la Hanim.

Seronok gak ada 2nd tesco, ada new outlet mcm A&W, XXL, Oldtown n last but least, KFC.. X terfikir pn kt situ akan wujud mall, dlu tapak tu just semak samun n kolam buangan je.. Can u imagine? Jln2 di atas sisa buangan? hehe.. Just kidding ok..

--> TESCO SP 2: Opening soon!!!! 8/10/09..

11 comments:

JIVEBUMZ said...

aritu pi sungai petani tapi sampai merbok aje tak lalu MALL tu..hee

Uruchimaru @ kf said...

emm xperlah cik wanie..byk mall byklah pilihan oke..

think positif =p

Maswani said...

Jivebumz.. oo..awk kuar tol terus msk jln lencongan ke merbok tu kot..
pi merbok x sah kalo x beli ikan masin kan..hehe..

Tq sudi dtg blog ni..

Maswani said...

Kf.. btul tu..bila byk pilihan, dpt better quality kan..

Tq..be always positive thinking..

kuIna LadyInRed said...

tesco baru depan sharp Roxy tu... gempak u... nanti nak g lepak...

nURmALa mAZLan said...

termpat kita kerja ni pun kan..dlu hutam belukar kak..babi hutan banyak..dulu la..skang sini dah jadi bisnes centre dah...

Maswani said...

kuIna.. ha ah.. dpn sharp tu.. esok buka..
jom kita rasmi..hehe..

Mala.. tu la.. arus moden katakan..hehe..
Patut amik picca utk bezakan dlu dan skang..betul x?

GreenJade said...

vahhh cun nye port baru tuh eh

hehe makanye semakin 'dermawan' lah akok Wani kite pasni eh ahakz :p

dora said...

eh.. ada tesco baru ker? harus pergi terjah nanti, wani letak ler peta kat mana kawasan baru ni... :)

kuIna LadyInRed said...

hujung minggu baru balik SP... tak smpt nak g rasmi..

Maswani said...

Jade..mmg cun,amatlah menggoda..hehe.
Btul tu, makin mudahlah terbang not2 'agong'..huhu..

Dora..tesco tu dh buka hr ni..td pn dh jem giler,8.45am..tp lalu je,amik syarat..hehe..
--Area Bakar Arang, Sek Men Che Tom, Sharp roxy..hala ke Tikam Batu dri pekan SP. jOM TERJAH..
Tq Dora sudi dtg blog ni..

kuIna..esk masih ada kan....

igt ptg ni nk bt lawatan smbil belajar ke tesco tu..hehe..tu pn kalo ada parking la..