ad ld

Friday, October 9, 2009

APAKAH ITU RINDU?

Salam uols.. Skang ni dh msk 3rd week Syawal.. Cptnya ms brlalu kan. I perasan Hanim dh smakin kuat memorinya dgn xtvt brsama sanak saudara kt kg. Tgk apa2 je msti related dgn kg.
Antaranya:
- Tu mcm car Tok Bah kan Mama..
- Hanim nk pakai baju hok Mokngoh beli tu.
- Nape mokngoh x dtg umah Hanim? Dia kata syg hanim. Cll mokngoh cepat Mama.
- Mokcik pn suka tgk citer sinchan ni kan Mama..



Mmg hati si ibu agk trsentuh bla si kecil brkata2 cmtu. Lgpn Hanim niece n cucu pertama sblh famili I. So dia mmg la amat dibelai2. Sblh famili Papa lak, Hanim pn 1st granddaughter, iras muka lak mmg ikut trademark sana. Mmg beraja di hati, bersultan di mata lak jwbnya. Bleh kata almost everyday Hanim nk call n speak to her auntie, grandma/pa both side. Cakap lak lama2, siap nyanyi 'Anak Nabi Kita', 'Haiwan Teladan' la, no active 10 pn x larat nk reload top up cmni wei ..huhu..

Ada gak I discuss dgn Papa, bla Hanim dh cukup umur 3thn, igt nk hantar Hanim start formal education. Maybe agak awal utk dia, tp hanim pn slalu kata; Hanim pn nk g school mcm Moksu Sarah la mama. Kami pn dh riki2, ada berkenan dgn 1 tpt tu, agak mahal skit tp berbaloi utk pendidikan anak2..

-- Semoga Hanim menjadi anak yg baik, bertaqwa, berilmu dan berjaya hendaknya, Insya-Allah.

4 comments:

Uruchimaru @ kf said...

emm bgus jgk idea masuk kan ci hanim ke pra sekolah cume kena pikir masak2 dulu ea cik wanie takut memberi tekanan minda kanak2 sbb waktu sebegitu sepatutnyer harus utk kanak2 utk bermem..hehehe ini hanye pdngn dr seseorg =p

atty's said...

insyallah hanim akan menjadi anak yang..baik..

jap je syawal dah 3 minggu.

penjenayah merah jambu. said...

rindu itu belacan.
pedas tapi best.
ahahaa :D

Maswani said...

Kf.. btul tu, apapn mmg ada pro n kontra sesuatu perkara tu kan..
Blum muktamad lg, still peringkat discussion..
Tq KF..

Atty's.. Insya-Allah, terima kasih kty..
Mmg cpt masa berlalu kan..

PMJ.. bElacan mmg best tp budu lg power..huhu..