ad ld

Monday, October 5, 2009

RAJIN TERPAKSA LE TU

Salam.. Dh byk hari x update nih.. Weekend biasa la, luangkan masa dgn famili. Jumaat lps, ada operasi gotong royong, kemas umah, kami 3 beranak je.. Maklumlah, perantau mcm kami ni kena buat2 rajin la skit, semuanya sendirian berhad je. Lain la dgn org yg still stay dgn mak bapak or yg ada bibik tu kan. At least, ptg2 tu ada gak yg tlg angkat pakaian korg kt jemuran tu kan..huhu..

Area perumahan I dkt dgn highway PLUS, pokok2 zon penampan penyerap bunyi dh byk tp still xleh cover habuk2.. 2-3hari x sapu mmg mcm dh sbln la rupanya. Kdg2 tu rs gak nk cri umah lain tp fobia lak bab pindah randah ni.. Penat beb.. Lgpn area ni x bising, tenang je, mlm2 dpt tido dgn aman tenteram..hehe.. Jiran2 lak ok, cuma ada la 1-2 yg bertitle Makcik Astro dan CNN tu. Pepun, nobody perfect kan. Bak kata org2 tua, msk kandang kambing mengembek, msk kndng harimau mengaum.. Pandai2lah menyesuaikan diri di tpt org kan..

Papa susun kasutku.. Tlg kemas ke tanda protes nih Pa?

Mmg penat kemas 1 umah, tp rs berbaloi dpt bt sama2 hubby n hanim. Kesian gak tgk hanim berpeluh2 susun balik brg2 yg dh dilap Papa. X sedar masa berlalu, tup2 dh jam 12.15pm. Papa kata, dh tghari ni. Nk siap gi masjid lak. Penat jugok deh. Syg x yah masak la hri ni, mesti letih kan. Nk makan apa? Xdan I jwb, Hanim dh bunyi; Kfc la papa!!!! Haha.. Serentak kami gelak kuat2..



-- Kemontelan Hanim byk disponsor by KFC.. huhu.. X mau amik jd duta produk ke??

4 comments:

zeti said...

sonok hanim dpt mkn kfc :)

Gieyana said...

Rajinnya ur hubby sama2 mengemas...hanim pon semakin chubby yer...:D

betui tue..kalau bab pindah randah nie mmg ponat kan...

Uruchimaru @ kf said...

oh mak ai byknyer kasut !!!

Maswani said...

zeti.. hanim mmg sonok..mak bapak dia tumpang sonok la jugak..hehe..

Gieyana..
kalau hubby x rajin, alamak kena tahan nafas dlm habuk la..hehe..
hanim mmg makin chubby, dh 23kg..

stuju sgt.. pindah = penat giler..

KF.. byk ke? x kot..hehe..