ad ld

Sunday, June 14, 2009

TERJAH II...


Salam.. Ini smbgn n3 semlm, kalu uols perasan la.. Papa napok agak cool lps dibambu nya 2-3 'bakul' project manager tu. Dh tu mmg bwh skop keje Papa, nasib kau lah. Sape suh keje main2.. Tp Papa kata x leh nk blame dia sgt gak, umur mamat tu br 26, dh pegang title Project Manager utk handle project RM40juta, mmg hancur la coz krg xperience lg. Biasa lah, main contractor cina, letak melayu jd boneka kt site. X kira betul or salah, janji untung gila2..

Project tu design n build, pihak kontraktor mmg dh ada team consultant sendiri tp totally boneka je. Ada arkitek, Qs, engineer kt site tp x dpt bt apa coz Cina yg direct. U makan gaji dgn sape (ayat cina)? Tu yg jd cm lembu cucuk hidung tu.. Kesian melayu.. Bila org gomen turun cmni, baru gelabah beruk, bukan apa pn tp takut kena arahan Stop of Work, rugi byk la dgn supplier dia. Mitak2 Papa xyah dtg sini lg lps ni..Haru betul, jauh lak tu..

Otw balik, igt nk singgah jap area Betong, Pengkalan Hulu tp x jd coz tingat kes terbaru kt sempadan tu. Terus je blk, tup2 msk Tesco je la..huhu.. X de mood pn, dh penat, beli brg2 Hanim je..

8 comments:

ije said...

barang2 hanim dah penuh satu troli... untung anak dara kak mas. uhu

mat spanar said...

kes stadium kt teganu tu apa cer ye? salah sape agaknya?

atty's said...

yang part palin besh lepas lawat site..g sopink..hanim nya barang jew..hah..hehehe

Maswani said...

Ije.. mmg hanim untung, tp mama n papa dia yg pening.. susu 1kg semiggu je tau..tgk badan la..huhu..

Maswani said...

Mat spanar.. huhu, yg tu no komen.. bab kata nujum, 'Ntah la belalang, bapak pn tak tau'...
hehe..jgn marah..

Maswani said...

Atty's.. Kak, dh bapak dia tgh bad mood, sempat rembat yg tu je lah.. hehe..

nURmALa mAZLan said...

wah wah wah...
ke main lagi..
satu troli tu barang anak dara tu je eh..ehehehe~

GreenJade said...

haihhh anok daro itew jugok yg untung besar..hehehehe