ad ld

Monday, June 22, 2009

PENANG 11

Salam.. Kul 9.30am Sabtu lps, I n my students Diploma Pengurusan bertolak ke Utusan Malaysia Sbrg Prai dgn bas persiaran. Lawatan sebegini adalah wajib utk student2 sbg Lawatan Industri.

Mula tu ajak Papa n Hanim join skali, tp Papa x mau coz katanya persekitaran kilang tu mybe x sesuai utk anak kecil cm Hanim. Lebih baik bw Hanim gi taman permainan, Tesco n Giant sementara tggu Mama balik, kata Papa. Betul jugok tu, so I bw sorg je lah, adik I yg sdg bercuti kt umah tu.



Nasib baik la bebudak tu semuanya bagus2, ok je lawatan tu tanpa ada sesuatu yg tdk diingini berlaku. Kalau x, penat jugok I sbg Pensyarah Pengiring dorg tu.. Alhamdullillah... Lama gak kt Utusan tu, kilang besar giler, peralatan mmg canggih nilai juta2 lah.. Mmg hebat, w/pn kilang tu besar, tp pekerja nya x smp pn 20org..Totally automatic. Sebulan skali, techniciannya akn dihantar ke Jerman utk meningkatkan kemahiran mengendalikan mesin2 tu yg diimport terus dr Jerman. Mmg marveluss..

Lbh krg 2jam kt situ, kami ke check point seterusnya, Sunway Carnivall Mall. Sengih2 je bebudak tu bila smp kt sana. Sblum dorg turun bas, I pesan,' Ok, kita dh smp Sunway Carnivall ni, dptlah u all berfoya - foya sat, tp kul 2.30 nti kumpul smula kt sini.. Sape lmbt, kena tiggal.
 
I pn jenjalan je, x rembat apa2 pn, lgpn dh janji dgn Papa nk shopping sama2 esk.. Cuci mata je lah kt sini, sabar2..hehe.. Kul 4pm, kami selamat smp kolej kembali.. Alhamdullillah..

14 comments:

naurah makwa said...

wah akak..bawak student jalan2 ek..hepi tak diorang dapat lawat kilang?

kuIna LadyInRed said...

tak prnh masuk NSTP tu cm dok lalu g Bomba sebelah tu ..

nURmALa mAZLan said...

wakkkkkkk
teringat masa study dulu
kita pon ada gi kilang.kilang CNI

atty's said...

sonok buat lawatan nie

Maswani said...

Naurah..masa melawat kilang tu x la hepi sgt bebudak tu, tp bila dh smp Sunway Carnivall suka giler dorg tu..

Maswani said...

Kulna.. saya pn tu 1st time msk situ, sblm ni lalu je lah jugok..hehe..

Maswani said...

Mala.. mmg sonok kan.. pasni mybe ada trip ke Bukit Merah lak, tp x confirm lg tarikh..
Yg tu bkn stakat student je hepi la..lecturer pn tumpang skali..hehe..

Maswani said...

Atty's... Kkty, sonok2, byk kali pn xpe..hehe..

arianna adrizal said...

wah.. seronoknyeee dpt jln2. lama xg penang. aishh...

neezareef said...

awal2 dah wat lawatan ek

pstt..nk tumpang iklan
vote for afiq kay!

http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html
A0018

TQ

atie said...

Best ke gi situ wani,bawa budak diploma ok ye...kalau bw budak sek rendah, adeeh....pening!!!

GreenJade said...

wahhh ala2 tourist guard gitu..

besh jugok melancong smbil belaja nih kan..jauh bjalan byk kenangan..bley gitu? hehehe :D

Maswani said...

Arianna.. mmg best jln2 penang kan.. fully sponsored lg best..kui2..

Neeza.. lawatan industri, wajib utk student2 tu..
ok, kita undi utk afiq.. tq..

Maswani said...

Atie.. Kkty, best jugok..dpt la tgk cara cetakan bahan bacaan harian kita.. smbil belaja katakan..

budak2 diploma ok skit kot, tp ado jugok hok perangai teruk dr budok sek rendah..kih2..


Jade..well, u known me..hehe..
betul tu, tp hr tu jln2 makan jerebu pn ada gak..hahaha..