ad ld

Thursday, June 11, 2009

NEW STUDENTS..

Hari ni (Rabu) dh start class utk semester baru. Agak ramai gak student I sem ni, ada la dlm lbh 40org. Umur pulak dari 18thn - 38thn..huhu.. Mula2 msk class td agak terkezut skit coz ramai student India. Biasanya skit je Indian yg amik course ni b4 this. Apapun, Malay tetap majoriti dlm class I ni.. Suka sgt tgk anak2 Melayu yg minat dlm melanjutkan pelajaran. Sem ni I ajar agak byk subjek, biasa la tu bila gaji dh naik, beban tugas pn bertambah la kan.. Mmg I dh agak dh.. Huhu.. Normal la tu..

Hari ni cuma sessi berkenalan. Lgpn orientasi dh abis last week. Agak seronok berkenalan dgn mereka semua, tp awal2 lg I dh sound, 'U all, please make sure ur focus n 100% attention everytime in my class, or better u get out from my class.' Huhu, agak garang skit di situ..

Bukan apa, class w/pn di peringkat diploma tetap memerlukan tumpuan penuh utk pemahaman kan. Lgpn I mestilah kekalkan or tingkatkan rekod pencapaian lps. Utk apa semua tu? Bukan nama yg dicari coz x penting sgt pn, tp tentulah kenaikan gaji + bonus + increament yg dikejarkan..Hehe.. Kolej I ni sgt bagus dlm bab tu, penah ada lecturer yg dpt increament RM600 per year tau.. Mmg best lah...

Cuma, I kena bt revision jugok la skit coz kena ajar subjek baru, Pengurusan Kualiti. For subject Amalan Pengurusan, Ekonomi tu xpe lah, coz dh ajar 2-3 sem dh..huhu.. Jom, sama2 lah kita berusaha menimba ilmu dlm apa jua bidang.. Insya - Allah..

14 comments:

atie said...

Owh....begitu ker...hihi.Wani ni pensyarah rupanya...bagus3

ryani said...

selamat mengajar wani..hhehe

II riEnAsHaM II said...

mas..mung ngaja mano???

ije said...

aaa.. garang nye madam wani ni. haha

GreenJade said...

wahh beshnye increament...ade vacancy lg dok? hihihi

slmt ngaja semulo deh.. ;)

Maswani said...

Kak Tie.. Kita ni sama bidang lah kan.. Pendidikan jugok..hehe..

Maswani said...

Yan.. tq.. guano demo lamo x mari sini? nk keno ngepek ko? huhu..

Maswani said...

Iezu.. aku ngajar di sg petani..

Maswani said...

Ije.. garang ke? tu br intro ja, kalu buat hal dlm clas ambo, tau la nti.. hehe..

Maswani said...

Jade.. ada vacancy, utk lecturer perubatan.. Gaji nya mmg menarik..huhu..
Tq, doakan juga agar diriku tdk tensen dgn perangai student2 ku..haha..

naurah makwa said...

ba kutahu akak ni pnyarah upanya

Maswani said...

naurah.. ye, pensyarah yg masih perlu byk belajar lg..hehe..

atty's said...

selamat mengajar wani..

Maswani said...

Kak Tie.. terima kasih..
slmt juga utk akak, sekolah dh buka mggu dpn tu, jgn tmbh cuti lak..hehe..