ad ld

Tuesday, June 16, 2009

PANAZ - PANAZ!!!!

Cuaca kt Kedah agak panas skang ni. Rumput2 dlm area bandar pn dh jd kuning, padahal ada org yg jaga tp masih x cukup kot dgn situasi loni. X dinafikan manusia akan cepat marah, cerewet, moody bila panas n x selesa kan. I pn cmtu gak..hehe..

Cthnya, tahap kemarahan I akan berada di peringkat berjaga - jaga bila a-cond dlm bilik kuliah tetiba je rosak, ditambah lak ada student yg msk lambat or byk songeh. Siap kau!!!! Kalau nasib baik, kau xkan kena halau tp bersedia utk jwb soklan2 a.k.a ulangkaji sambil berdiri.

Soklan 1: Awak! Yg msk lmbt tu, yg rambut karat(caler merah beb).. Brp kadar inflasi M'sia skang ni?
2. Cuba u lukis keluk keanjalan pengguna n terangkan maksudnya.. Sengih2.
Boleh ke tidak? (ala2 Datin Wanabe). Kalau x boleh, u berdiri kt situ 15minit, pastu br duduk. Ok? So, pilihan u?..
Dia jwb dgn muka 10sen, 'Saya pilih berdiri, Puan'.
I: Ok, that's ur choice. Enjoy it.

Kira ok la tu, coz I tgk pastu dorg semuanya dtg clas awal2.. Ada bran? Huhu, sem ni agak mencabar coz student I ramai. Semoga keadaan akan bertambah baik slps mereka dibrainwash lg dari masa ke semasa..haha..

Ada gak yg lawak, pggil I Miss. Elloo!! Dh sah2 I ni ada laki, ada anak, yg korang pggil Miss tu apa kes? Oohh, maybe I nmpk muda kot..Kihkih2..Jgn meluat u....

--> mORAL of the story: A-cond yg btul2 cool mmg best. Tq to technician.

24 comments:

naurah makwa said...

ye la kak..awet muda..kalau naura jadi student akak, cam gerun jer..wah, garang gituh

nURmALa mAZLan said...

hahaha...
ala kak,ok pe.. terasa muda per org panggil kita miss..ehehehe~

penjenayah merah jambu. said...

garangnye lec ni..hehe
tp takpe,janji menten mude..weewit! :P

ije said...

garang oih mama hanim. kalau hanim kat kelas tu, confirm tak caya garang betul mama dia. haha

Maswani said...

Naurah..betul ke awek muda? kih2.. serta merta akak rasa kenyang, x yah makan nasi kot hari ni.. huhu..

Garang skit je tu, tp hati tetap baik tau..(uik, baik ke?)..hehe..

Maswani said...

Mala.. hahaha.. yg heran tu student chinese n indian yg pagil Miss..
x paham konsep betul la.. anyway, mmg kena maintain muda luar dalam kan mala..kuikui2..

Maswani said...

Pen.Merahjambu.. Uyah, garang ke? hiks, biasa je tu..
Sekali skala katakan, br lah awek muda..kan2..

Maswani said...

Ije.. silap tu.. kalau hanim ada dlm class tu, dia akan kata cm slalu bila kak wani marah dia,' Wek wek, padan muka!!.. Kena marah dgn mama..

Tensen betul..

GreenJade said...

sini dh start ujan2..kalu dok tu asek beperang ngn jerebu jahh..

***wiii garangnyo cik Puan Mdm nih cam nk tecabut telinge kna sergah nih hik3..

molek gok tu..student la ni ni sll kna brainwash coz manje..malas..mengade2..x cam kite2 dulu2 kans..kans...ihiks :D

MaDihays{Ida} said...

yoo, garang seyh..
hikhik, seb baik ler aku dulu student contoh.. hehe.

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

hihihihih.... garang...
best best////
saya berpengalaman menjadi cikgu peralihan selama 6 bulan..
dan selalu juga denda murid berdiri..
sebabnyer dalam class asyik mau main dam saja... catur cina utk lebih tepat lagik.. hihihihih
dan manyak yang saya rampas... penuh laci meja

Maswani said...

Cik Puan Tinie, bestnya tpt demo dh turun hujan kan..

Mmg kena bt cmtu.. mcm2 perangai ada. Ada gak yg bt muka 14 segi bila kita tegur. Aku bg soklan2 kuiz yg susah giler br tau..wakakaka..

Zaman kita study dulu kena struggle giler kan2..

Maswani said...

Madihays.. mcm2 perangai ada, cm astro je.. Kan bagus kalu semua student baik cm ida..kan2..

Maswani said...

Mimie.. kalau yg budak2 tu ok skit kot coz mudah dgr kata kita, tp yg x tahan jenis yg dh cukup syarat nk jd mak bapak org nih..
sengal dia len mcm skit..kih2..

saya pn rampas byk gak hp, tp abis class serah lah balik, kalau x, boleh bukak kedai hp la..huhu..

puterikurekure said...

baik miss! i pon nak pilih berdiri je. i tak reti nak jawab. kehkehkeh.

kite ni tgh berpanas gak kat ofis. air-cond rosakkkk!!!!

Maswani said...

Tuan puteri..u xleh berdiri lama2, tgh peknen tu, i bg denda 2minit je..hehe..

tu la, nmpknya lain kali kita kena ready siap2, beli kipas yg 5hengget yg jual kt kaki lima tu, siap bateri..wakakaka..

neezareef said...

bangga la maswani org pggl cik..wpn kita dah ade anak

mun-e said...

selambanya rambut kaler merah? ish ish bdk2 zaman skang.. =p

pinkiss said...

i ni pun kalau jadi tenaga pengajar mesti garang gak. hahaa..

Maswani said...

Neeza..bangga2..wakakaka..kena menten la nmpk gaya nya..hehe..

Maswani said...

Mun-e.. apa lah sgt rambut kaler merah tu.. yg bertindik kt hidung cm ikan paus pn ada...wakakaka...

semua tu if girl mybe x pelik sgt, masalahnya boys..
Layan je lah..

Maswani said...

Cik pinky.. Selembut mana pn perempuan tu, mesti kena ada gak time garang kan.. betul x? hehehe..

~ain said...

mai ai.. garangnya ..

heheh

Maswani said...

Ain.. skit je..hehehe..