ad ld

Thursday, June 18, 2009

TAMAN RIA

Tq uols sudi dtg blog ni.. X kira uols suka komen or just be a silent reader, I really2 appreciated awak semua.. TQ2..

Mlm td, kitaorg g dinner kt Taman Ria. Kalu ada yg perasan, Tmn Ria kuar paper semlm, psl kes tembak along tu..Kan2.. Selamba je along tu kena tembak dpn umah dia, waaa dh mcm dlm citer Mafia GodFather je..
Takut gak bila tgk byk keta polis yg berkeliaran tu.. Area tu mmg agak crowded, tumpuan penduduk. Ada Resort Cinta Sayang, Taman Tema The Carnivall, Business Centre yg sedia ada n byk gak yg tgh under construction.

5 tahun lps kami pn duk Tmn Ria. Mula2 tu best je, tp lps tu Hubby ajak pindah bila ada Indon sewa kt umah sebelah. Riuh je 24jam, couple anak sorg yg sewa tp bila ptg je dh jd cm Jakarta je, dari mana ntah 10-15org tu. Dh jd setinggan ke apa ni? Paling hampeh, bila terdgr suara2 'desus desas' dgn jelas. Igt dorg pasang cd ke apa, tp itu yg live punya beb.. X ke berdiri bulu betis mendengarnya?? Mcm2 suara ada, dorg bt berjemaah kot.. Eee..x senonoh betul.

Masa tu Papa still keje full day kt site lg, sokmo blk lmbt n penat. Bukan mcm skang. Tu yg dia fed-up, bila blk umah igt rehat tp lg tensen ada la. Ada 1 mlm tu dlm kul 2pg, tetiba kami bgn terkejut dgr org melalak2, mabuk ke apa ntah. Jerit2 pnggil pompuan dlm umah tu. Gila betul. Papa dh nk kuar, nasib baik aku dpt cool downkan dia. Pastu Papa kata,'Esok kita cari umoh baru, kalu ada terus pindah. Tak baloi kalu aku masuk lokap kes katok indon ni'. Sabar Be sabar..

Esok tu mmg serius cri umah baru. Penat giler survey tau. Papa kata kena jmp gak, buleh jd gilo kalu terus duk umoh tu. Finally, ada gak umah yg Papa berkenan, lps settle dgn tuan umah, confirm mggu dpn pindah. Alhamdullillah, environment baru ni totally berbeza, w/pn ada skit gangguan (makcik Astro la pulok).. Tp kalu nk duk ikut cara kita, pegi dlm hutan la woii..huhu.. THAT'S ALL FOR TODAY!!!!

15 comments:

ije said...

haha. betul2. duk dlm hutan sorang2 la kalo nak hidup cara sendiri. tapi better mcik astro dr indon2 tu kan? eii xsenonoh.

puterikurekure said...

hoih. dasat ek dok sebelah indon nih.

sib baik wani ada husband proaktif camtu. cepat je amek tindakan.
:)

helena's said...

mangai indon tu..takleh blah...eiii geli!

baik pindah je gitu..takpasal2 buat dosa je nanti..

neezareef said...

eeiii ngeri dan geli jek ade neighbour cmtuh...seb baik dah pindah ek

Maswani said...

Ije..huhu..tahu tak pe.. beza berjiran indon tu dgn mcik astro? mcm langit dgn bumi la..

silap hb tgk show free la..x rela i..

Maswani said...

Cik puteri.. mmg teruk betul.. sengaja bunyi kuat2 nk bg org dgr, mabuk todi ntah.
Tu la, nasib baik pindah cpt2 kan..

Maswani said...

Cik helena.. geeli tahap gaban. kena on tv kuat2 masa tu, kalu x mmg x lalu makan nasi la..wuekwek..

Maswani said...

Neezareef.. Tuhan je yg tahu masa tu. Igauan ngeri...eeee...

kuIna LadyInRed said...

tmn ria memang mcm tu dah skrang.. minah indon kilang & mamat bangla bersepah tak hingat dunia...

GreenJade said...

hiskhh sgguh xde sivik demo itu deh..!geli tekak ai taw..ahakz :p

err Tmn Ria yg udah ilang ria nye..penuh dgn sejarah itam yg tecemar dek bangsa asing yg dh mcm x betamadun & along... :D

** errr kalu dok hutan pon tokleh sembarangan..kena ikut protokol makhluk dlm sane jugok le Wani kih3.. :p**

Maswani said...

Kulna.. penah duk situ ke? mmg jd x selesa kan..

Maswani said...

Jade.. mmg betul sgt la tu... mana2 pn ada peraturannya sndri kan..
kalu ikut suka sndri je, haru lah jdnya..huhu..

naurah makwa said...

tak berani nak lalu area yang banyak polis buat kojer..takut ada kes ker, takut peluru sesat pun yer gak

Maswani said...

naurah..betul gak tu.. elakkan berada di tpt yg betul tp pada masa yg salah..

oneyani said...

ish gile hape jiran mcm tu...kalau anak2 y xtao pape dgr xke naya nk menjawab..

rasanya cousin yani ade duk taman ria..tp enviroment situ cm ok..depan rumah die ade kelas mengaji or fadu ain mcm tu la