ad ld

Monday, August 1, 2011

1 Ramadhan Di Kota Bharu, Alhamdulillah

Assalamualaikum. Selamat berpuasa utk semua, semoga Ramadhan kali ni memberi lbh keberkatan utk kita semua. Alhamdulillah, kita masih diberi peluang oleh-Nya utk bertemu lg Ramadhan thn ini. Satu nikmat yg tidak terhingga. Begitu juga peluang bersahur dan berpuasa bersama keluarga tercinta di kg, satu rahmat yg sgt dihargai. Ekceli hari ni dh 5 hari kt kg, rasa cepat je masa berlalu esok dh nk kembali ke kedah.

Kota Bharu dh jammed teruk sgt since Khamis lps, rata2 ramai perantau yg blk utk sambut puasa bersama keluarga coz tgk byk kete no plat luar tp ada trademark kelate. Fly over under construction dekat KB Mall mmg byk 'membantu' kesesakan dlm bandar KB. Sabar je lah, harap dh siap nti dpt smoothkan traffic ye.

Sempat gak terjah Pasar Borong Wakaf Che Yeh dua hari lps, mmg happening n pening coz mcm2 ada jual. Pakaian murah2 compem 'mabuk' nk pilih yg mana..huhu. Itulah kata pepatah, Hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendiri, tp hati ku tetap di kg halaman. Layan emo la skit pepagi ni..hehe.

10 comments:

cik dah said...

selamat berpose mama hanim..wah beshnyer bersahur bersama fmly......

Acik said...

owh, kampung halamanku!
tp taon ni start pose kat kl jer ...
:(

♥mama eza♥ said...

selamat berpuasa....

Citarasa Rinduan said...

salam ramadhan cikgu..

seronoknya baca entry nie..seperti ayu bersahur dgn ibubapa dikampung....

Ena said...

SALAM RAMADHAN KEMBALI..

WAH.. SYOKNYER SAMBUT PUASA KAT KG.. JELES NIH.. EHEHHEHE..

mamalieyna said...

Selamat menunaikan ibadah puasa..moga semuanya dipermudahkan..^_^

Nieza Ishak said...

seronok kan dalam balik kg.

selamat berpuasa mama hanim ;)

GreenJade said...

salam Ramadhan . slmt bposa my pren.

btol lah.. bak kata tmpt jatuh lg dikenang kan..aduhh tetiba rindu kg halaman...tp kg ku skg di kl aje uhuhuhu

Mamasya said...

Salam Ramadan MamaHanim.slmt menunaikan ibadah puasa.bestnya kelik kelate...boleh makan macam2..rambang mata gi bazar Ramadan..

LYAfrina said...

salam ramadhan buat mama hanim & family :-)