ad ld

Wednesday, August 10, 2011

Video Pelajar Malaysia Cedera Dipukul Dan Dirompak Di London

Pelajar Malaysia cedera berdarah dipukul di London oleh sekumpulan perusuh ketika dia keluar dri tren bawah tanah. Rasa geram n sedih tgk video ni masa Buletin Utama TV3 9.8.11. Dah la dlm keadaan lemah cedera cmtu, ada plak yg dtg kononnya nk menolong tp terlibat merompak barang milik dia.

Ramai2 org yg lalu lalang kt situ buat x tahu je, mcm xde apa yg berlaku. Mmg kejam, xde hati perut langsung dorg ni kan. Asyraf Hazlan, pelajar tajaan Mara jurusan perakaunan di sebuah kolej di London dilaporkan cedera dan perlu jalani pembedahan rahang yg kini dirawat di Royal London Hospital.


Kejadian berlaku ketika Asyraf keluar dari tren bwh tanah dlm perjalanan ziarah rakannya utk berbuka puasa di utara London. Semoga dia cepat pulih dan kita sama2 doakan keselamatan beliau dan rakyat Malaysia yg berada di London agar tdk dilibatkan dlm rusuhan yg berlaku bermula di Tottenham, England.


Video rusuhan di Tottenham. - Hargailah keamanan dan kedamaian di bumi Malaysia ini.

-- Isteri Angkasawan, Dr Halina Bersalin Dalam Air
-- (Gambar) Guru Maut Kemalangan Toyota Rush Dan Hilux Di Km 33.7 Jln Johor Bahru Kota Tinggi

4 comments:

Mamamya said...

mmg kurang ajar tau dia org ni...dah la bulan2 pose mcm ni...

semoga asyraf selamat menjalani pembedahan n dapat meneruskan pengajiannya di sana....

Zue AnnaLeeya said...

mmg geram masa tgk berita semlm...
masa dia kene rompak tuh, xde sape pon yg tlg...
yg mencuri tu plak mmg krg ajar sgguh..
ingat betul2 nak tlg...

zaidah said...

kenapalah diorang niekan merusuh n merompak plak...

nuriz said...

tak perihatin betul rakyat London..mentang2 le org Asia yg kena