ad ld

Tuesday, November 24, 2009

KENDURI

Salam..Musim cuti skolah cmni, sendawa pn bau gulai kenduri kan..hehe.. Semlm gi 2tpt kenduri, dua2 kt SP. 1 tu lauk nya best, 1 lg kureng skit, tp heran gak coz katering tauke yg sama, menu sama tp rasa len. Xpn sbb kami dh kenyang kot..kuikui2.

Apapun, makan2 tu jaga skit uols, dh kuar warning psl taun. Jgn makan men belasah je ok, lbh2 lg musim hujan cmni. Heran gak bla kuar info yg taun kt Terengganu tu tersebar coz ikan2 tercemar yg diedar nelayan Siam. Ada gak kes cmtu ye..

Paper pn byk cer psl banjir. Of course la I pn risau, ye la Jumaat ni kan dh raya, hopefully banjir dh clear kt KB tu. Ada gak kwn2 di Kelantan yg terpaksa naik pelamin dlm banjir. Kesian dorg..Sabar je lh Siti, dugaan tu..

-- Hidup ni penuh dgn dugaan, x kira dlm bentuk kesenangan atau kepayahan..

7 comments:

naurah makwa said...

takutla taun..kat sini pun banjir gak.ngeri gak bila dgr ikan2 tercemar kan!ni dah nak kat raya.takut gak kalau hujan memanjang jer..tak dapat beraya la naura.

puterikurekure said...

kite tak dapat satu pon invitation kawen untuk ujung tahun ni. adakah semua orang sudah melupakanku???

yang, kite sedawa bau durian. kat sini musim durian melampau2...hehehe~

neezareef said...

tu la kan kt ganu dah byk kes taun..

GreenJade said...

tu ler kt sngor pon ujan sokmo..g knduri pon meredah ujan jek..mkn pon takot2 kna taun..tp blasah x igt2 jugeks hehehe :p

amalini said...

sendawa pun bau gulai eh kak ehehehe..

pelik kes taun kat ganu tu. macamana leh import ikan dari siam lak. dah abes ke ikan kat laut ganu tu?huhuh..ni pun salah satu dugaan gak nih. mintak2 dijauhkanla dari kita kan..

bes ape bersanding dalam banjir?kenangan yang pasti tak akan dapat dilupakan. :) pk positif!

Maswani said...

Naurah..tu la,mmg takut taun tu..dh la mudah merebak. musim hujan cmni mmg kena hati2 slalu.. take care ok naurah..

Puteri.. xdpt invitation bkn coz kwn2 lupa intan, tp mybe dorg blum smp seru kawin kot..hehe..
Durian..my fevret too..huhu..

Neezareef.. sama2 lh kita hati2 ye neeza..

Maswani said...

Jade..mmg dh musim ujan skang ni cik puan tinie kan.. xpe, gi kenduri dlm hujan, ala2 citer bollywood cmtu..hehe..
Bab makan xyah cer la, perut masa hujan lg bleh isi muatan lbh..kuikui2.

Amalini.. dh makan byk, cmtu la sendawa..hehe..

tu la, pelik kan. pastu ada lak kes ayam mentah jual kt pasar pn ada yg tercemar dgn taun, coz guna air kotor. sikap amik mudah je kan..
Sama2 lh kita berdoa agar semuanya sihat selalu ye..

Haha..kenangan terindah kot bg couple yg bersanding dlm banjir..Lovely moment..hehe..