ad ld

Sunday, November 22, 2009

JIRAN UOLS BERADAP KE TAK?

Salam.. Pg2 lg dh spoil mood aku hr ni. Klo stkat budak kecik nangis ok lg, tp ni yg tua bangka dk gelak hilai mcm tgk lawak charlie chaplin. Agak2 la wei,bru 6am. Mmg la org dh bgn tp anak kecik mcm hanim tgk syok tido lg. Klo hanim x puas tido dia meragam la. Mmg x reti bahasa btul. Dorg pandai, hri dorg keje ok je tp hr dia cuti mmg bising nk mam@#*. Since dorg pindah msk tumpang umah mak bapak dia, mmg haru, mcm area setinggan je. Umah org len senyap sunyi je.

Cakap mmg terbaik la.
1.Klo nmpk kami buka bonet kete bru bli huggies, ada la yg menyampuk,'Ooo, hanim pakai huggies ye, ina xleh pkai la, kna pkai mummy poko.(tp skang dia jemur kain lampin je, apa kes?)
2.Kami dk sini kejap je, dlm proses bli umah kt k.l.(yela tu, igt umah siap 2bln?)
3.Hanim minum susu lg ke? Manjanya.. Ina dh benti, makan nasi je.
4.Hanim pakai baju bru ye, Ina pn ada gak bju cmtu..

Ada aku kisah?.. Suka ati kau la nk bt apa pn, tp jgn la smp ganggu org lain.
Plg lawak, bln puasa lps giler2 men mercun, baling2 merata. Pastu polis dtg coz ada jiran len report, kete rosak kne mercun dia. Ambik kau..
Penah masa senja around 7lbh cmtu, mmg bising giler la. Pastu ada org sound,' Assalamualaikum, dh maghrib ni, elok msk umah diam2,nti setan join skali plak.
Haha..Igt aku je yg meluat dgn dorg tu, rupanya jiran len pn ada perasaan jugak ye.. Sabar je la..

--Masa sekolah dlu dorg ponteng kelas 'Adap dengan jiran' kot.

14 comments:

@e_da said...

huh mcm2 peranngaai jiran kan.. mmg sakit hati ada jiran camtu kan...

Maswani said...

@e_da..mmg tensen.. Tuhan saja yg tahu..

Tq sudi dtg sini ye..

Aliza said...

mmg bengang arr kalo dpt jiran cam gitu...jiran liza yg paling kamceng dah berpindah hari ni..boring arrr. jiran lain semua bkerja. mlepak dlm umah je la memanjang..pd wani, sabor je lah ekk..kalo dh tak thn, sound la cikit..hehehe

GreenJade said...

huh bkn jek sakit ati..mau sakit jiwa raga dgn kerenah jiran al-mangkok gitu..

sabo ye mama kalu x thn sound2 jek..kite pon ade hak bsuara 'besor' kalu keadaan dh x tekawal gitu.

naurah makwa said...

rasa nak gi tempik jer kan kat telinga diorang tuh!!dah la anak nak tidor..

Maswani said...

Aliza..mmg serabut giler la. tu la,susah kan nk dpt jiran yg ok..
kita x kacau dia pn,tp dorg bt mcm kita pekak ke apa..
Tq liza..bleh sabar lg,tp x tau la hr2 len..

Maswani said...

Jade..adoi,pg td pn dorg bt giler lg..
sabar ada skit je lg, dh x larat nk cool down hubby. risau gak kot2 nti dia brtukar jd 'hulk'..huhu

Naurah..mmg pn..tensen btul..dh byk kli jiran sound pn tetap cmtu gak..

mumy said...

mmg sakit hati...

puterikurekure said...

biarla hanim nak minum susu lama mana pon. susu banyak khasiat apa. kan? kan?

oh. khalish pon pakai huggies. hehehe. kire geng la ek!

jiran camtu, patot kena sound dari awal2 lagi. geramnya kalau dapat jiran kerek camtu.macam la bagus sangat. (wah! aku lak yang emo. hahaha)

Maswani said...

Mumy..mmg2..sgt menyakitkan hati..

Intan..btul tu kan, yg dia kalut hal susu tu nape..
Mmm..Huggies mmg serasi dgn hanim..geng la dgn khalish..hehe..

Mmg meluat jiran cmtu..Semoga dorg cpt berubah..
Tq intan, coz sudi kembali ke blog saya ni..

neezareef said...

eiii..meluat ek jiran camtuh..npk sgt dia nk bersaing..walhal tade ape pun ..ignore je la maswani

Maswani said...

neezareef..mmg sgt meluat..ntah apa yg dia sibuk sgt, kesian gak kot tua2 nti dia jd mcm jenab n joyah dlm cer cinta balqis tu..kesian2..

oneyani said...

adoh mmg terbaek ah perangai jiran akak ni...sound sket punye mcm orang xde akal kot..tah pape

dulu masalah jiran indon(yang 18sx) kan akak..dah pindah tempat baru prob ni lak...sabo je lahuhu

Maswani said...

yani..tu la, nasib dpt jiran cmtu..dh byk kot urat kami tersimpul sbb tahan marah..haha..
mmg kena sabar je lah, lgpn kami hanya perantau kan..
Tq yani..