ad ld

Thursday, November 19, 2009

AIDILADHA DTG LG!!!!

Salam..Rni dh khamis, AidilAdha seminggu je lg. Apa uols bt utk raya ni? Bg perantau mcm kami ni of course la duk bz settle bab cuti. Bp hri uols cuti? Mybe ada gak yg penah x blk raya haji coz x dpt cuti kan. Luckily, kami mmg blk sokmo. X dpt bayangkan cmne beraya tpt org, n x mahu bayangkan pn..hehe.. Itu ant. kelebihan kahwin 1 negri asl, x yah kalut undi nk raya kg sape.. Haha, mmg berlagak di situ..Jgn marah ekk..

Ekceli, all things ada pro n kontra. Bg yg spouse diffrnt negri, they can learn budaya tpt bru. Cara bru n mybe totally dffrent dri negri asl masing2 kan. Tentu sgt menarik bg uols yg sukakan benda bru. Bleh kata smua negri ada trademark trsndri kan. So, don't never ever regret dgn apa yg uols ada. Dlm pepun, hopefully lidah kita agak mudah mengucapkan 'Syukur Alhamdullillah'.

Penah gak ada insan mulut xde insuran brkta,' Korg ni, asl cuti je blk kg. X happening lngsung. Msa cuti la gi jln2 Langkawi ke, Sabah Sarawak ke'. Jwp en.Ery,' Xpe lh, lbh nikmat tgk muka, bual2 dgn mak bapak'. Nti klu dorg dh xde, x nk blk pn xpe, lantaklah nk gi Uganda ke Zimbabwe ke'....

Ok la uols, that's all for today. Got to go. Adios..

10 comments:

neezareef said...

cuti raya blk kg la kan..cuti raya g holiday trend org mane tuh..

syanis said...

mas.... sama la... sy cuti 26-30.... thn lps dah pernah raya haji kat sini... sedih... jadinyer thn ni gelak balik gak....

neeza... ada ada... org terdekat ngn haku....org sibuk cuti nak raya haji dier sibuk nak g holiday

Maswani said...

neezareef..btul tu, scara normal mmg la blk kg cuti raya..tp yg bt slain dri tu, paham2 je lah..huhu..

Maswani said...

syanis.. sama la kita cuti date tu..raya kg sblh mana pn xpe rasanya, asl tetap bersama org tersyg kan..btul x? hehe..

eh2..dkt syanis pn ada org cmtu ekk? lucu kan..

mun-e said...

sy cuti hari kames je. hehe. time raya kalo x balik kg, mmg tak best.

tropicana_gurlz said...

waaa mas cuti juz jumaat je.sbtu kne kje.mnyampess..cian mak xdpt nk blik jmpa mak dia kat kg..huhuhuh..(nk crik kje lain)

wah brapi ayat2 en.ery,mnsuk ke jntung..cayalah..kui3..msti taubat insan mulut expired.kui3

Maswani said...

mun-e..kalo x dpt cuti, nk bt cmne kan..sabar je..
btul tu, sedaya mungkin nk blk kg tiap kali raya kan..

Tropicana.. xpe la mas, dh kne keje, tanggungjawab gak tu..sabar ok.
Mmg la rasa agak terkilan bla x dpt jmp org tua masa raya kan..Insya Allah ada rezeki lain tu..

hehe..en.ery mmg suka guna term 'buli balik'..kejam2..

naurah makwa said...

ala,naura tak amik cuti pun..caner,cuti naura dah habis..guna jerlah cuti yang ada ..kak..selamat hari raya..hati2 memandu k..

Maswani said...

Naurah..xpe la, lgpn naurah dh byk cuti coz peknen kan.. cuti raya pn dh ok tu..
Tq naurah..slmt hr raya juga utk naurah..take care ok..

GreenJade said...

kekekeke tgelak2 bc de last 2sentence tuh..mmg sgt2 stujus..ke gunung fujiama pon boley hehehe

hehe jugeks stujus spouse 1 ngri nih..xyah pnat2 travel ke hulu ke hilir..jimat mase tenaga & wang ringgit gitu hehehehe

*ry aji blk kg mak mentua(kg ker..?antam aje lah) di sh alam wakakaka..sgt2 dkt gitu*