ad ld

Saturday, November 7, 2009

KELANTAN VS N9

Salam..Mlm ni smua tau final bola Kelantan vs N9. Mmg ada chemistry btul 2 team ni coz dri awl musim lg ada je kes bla dorg main. Hrp2 xde la scene2 ala kungfu or shaolin soccer nti ekk.hehe.. Bla Kelantan main, ramai yg jenis suka provok, sja nk suh org marah tp bla dh kna sepak terajang mula bising kata mcm2. Mmg tv or paper suka tunjuk K'tan bt pelik2, bakar mercun ke botol air ke, tp bla player K'tan kna baling mercun tepi telinga masa main di Perlis last week,xde 1 pn paper or tv yg highlight. Heran2..ada agenda lain ke?

Agak bangga jap masa berita kata jualan tiket utk game mlm ni byk dibeli org K'tan. Ramai btul perantau yg stay K.L hingga dpt dominate org N9 yg 30minit je kalo drive ke stadium tu. Biasa la, org kg kan mmg bermuafakat, x sama mcm org bandar. Jiran sblh pn kdg2 x kenal. Hehe..jgn marah u..

Mybe striker kembar N9 tu agak trauma bila nmpk Halim Napi coz teringat kna pijak masa game kt KB dlu. Huhu..seram2. Pepun, semoga mereka semua bermain dgn semangat kesukanan yg tinggi. Peace No WAR ok..

-- Good luck Kelate.. GOMO KELATE GOMO!!!!

11 comments:

imanshah said...

Hidup kelate!!bawak balik piala yg didam hampir 40 tahun!!!

::alwaniamalini:: said...

gomo kelate gomo! hehehe..
family sy pon semangat ni..sume turun kl nak tengok bola...

setuju ngan akak..klu org kelate buat bnda pelik2 sure jadi highlight..tp klu org kelate kena buat pelik2, xde lak kecoh2 ehhh....sabar jelaa..kito senyum sokmo jelah hehehe

naurah makwa said...

naura tak minat bola..hehe

ije said...

ije x minat bola. tapi go go! ehe

Maswani said...

Imanshah.. mari kita pakat2 doa kelate menang mlm ni..Insya Allah.

Amalini..bagus tu..semangat gitu lah yg mampu kuatkan lg team kita..

--biasa la tu, ramai org x suka kelate, kita kan org kg..tp heran gak ramai org kg kita yg jd bos merata rata kan..hehe..

Naurah..kak wani pn bkn minat sgt bola, tp bila team kelate main, aura lain skit..hehe..

Maswani said...

Ije..x minat xpo, janji tetap sokong team kelate..hehe..

mask said...

alamak sy org N9 so kene harap N9 menang kot even sy xminat sgt ngan bola2 nie

btw sesame laa kite tgk sape menang ek..jgn ade gadoh2 antara 2 negeri ek..

Org N9 pon muafakat jugak kak... ^-^

T.u.Y.a said...

kak wani..
incik laki kite x fanatik klate..bakpo tah..
tapi still leh kelih la..
nasib baik la dio x fanatik..kalu x,mau frust x ingat 1st half n9 leading ni..

mun-e said...

yeee n9 menang! hehe

As said...

huhuhu.. semlm tgk kelate lwn n9... best gak.. tp kelate xde rezeki nak menang... xpe lain kali main elok2 lagi... byk gak player perak ke kelate erk...

Maswani said...

Mask..hehe..dh jelas N9 mng mlm td. Tahniah utk N9. Blum rezki Kelate thn ni. Kena cuba lg thn dpn kalo ada rezki..
Btul tu Mask, mmg semua negri muafakat gak ekceli..hehe..

Tuya..hehe..tu la, kalo yg fanatik tu mmg frust la. Laki akak frust jap tp mlm ni dh gi main futsal dgn kwn2 asal n9 lak..nk bls dendam agaknya..hehe..

Mun-e..huhu..tahniah utk hobin jang hobin..

As.. btul tu, blum rezki kelate thn ni. Cuba lg ln kali.
Khalid jamlus org perak kan, byk gak jasa dia kt kelate thn ni..