ad ld

Saturday, March 20, 2010

PELIK TAPI BENAR

Salam.. Semlm adalah hari melawat hospital. Y? Ok nk cer skit ni. Ptg khamis masa dlm kete on d'way blk keje, my hubby tya,' Esk gapo program kita syg? Huhu, cara dia tya tu mcm la bz sgt, ala2 kna bt appointment klu nk jmp kan..wakaka.. Maka jwb si bini,' Biasa je, srupo skalo la ronda2'. Bakpo Be?

Hubby: Nk gi hospital tgk anak #*@#^&.. 4 hari dh msk wad tp xde org inform pn kita, td bru tahu.
I: La, ye ke? Kan hari2 kita jmp dia, xde cer pn.
Hubby: Klu jmp hari2, 14kali sehari pn tp x bgtau tetap x tahu jgok. (hai mcm marah je bunyi tu Be).

Mana la dia x hangin, dh la hari2 jmp, siap bersembang mcm2 hal, tp anak msk wad 4hari bt senyap je. Padahal dlm masa 4hari tu duk sembang relaks je. Tup2 jiran yg selang 4-5 buah rumah tya soklan cepumas,' Ery, dh gi tgk anak @#$%^? Cmne condition budak tu hr ni? Uuhukkk..mau x 'terbakar' kawan beb..

Pastu siap la awal2 nk gi melawat tghari tu. Biasa hari Jumaat masa melawat pn awal kan, around 12pm cmtu. Tp yg peliknya smp je hospital tu kul 12pm, tgk2 waktu melawat kul 1- 2pm !!!! Ada logik ke? Kan hari biasa pn buka 12.30pm, xkan hari cuti jd makin lewat plak. Malas nk soal byk, trus je gi lepak kafe smp kul12.50pm. Kalut btul, dh la org nk gi sembahyang Jumaat lak.. Msk 10minit je, salam2 tya khabar terus blah.. Lgpn I x smp hati tgk budak tu lama2, cucuk sana sini, agak teruk condition nya, demam panas. Umur baya Hanim lak tu, biasa gak main2 dgn hanim, jiran katakan..

Smp umah 1.20pm, bapak budak ada kt umah dia, muka relaks je. My hubby tegur dia dgn senyum dibuat2, hahaha.. Bt apa tu?

--> Sepatah pn x citer pdhal dri hospital gi melawat anak dia.. Kejam ke???? Lu pikir la sndri...

2 comments:

GreenJade said...

loooo bakpo nye pangai bapok dia gitu eh..mace xdo perasaan kebapaan sgguh.gedebe dio!

moga anok dia cpt sembuh.untung dpt jiran baik mcm incek ery laki bini nih. (bkn bodek nih..ikhlas taw hehe :D)

Mama Hanim said...

Tinie: tu la, heran btul.. nape dia cmtu.. biaq pi kt dia lah..huhu..

puji2 tu dh makan nasi ke? ikekeke..