ad ld

Tuesday, March 30, 2010

PAGI WEEKEND ITU

Salam.. Nk tya skit, uols service kete ikut schedule ke ikut suka hati je? Hehe bkn apa, kete pn nk dibelai manja2 gak, basuh tu x penting sgt kot tp part enjin mmg sgt2 perlu diambil berat. Ye la, mana tau tetiba dia nk merajuk x mau idup pepagi ke, ekon x sejuk ke, enjin overheat ke or mcm2 lg lah. Gelabah beb. Tp klu kita dh bt apa yg patut n then kete nk meragam gak, itu dh luar kawalan kita le. Tgk nasib gak kot..huhu2..

Weekend hr tu kuar ronda2 cm biasa, dgn niat nk bli brg2 dapur n preparation nk bt nasi kerabu utk kengkawans yg dijemput special ke umah.(mybe next n3 kot). Tetiba en.ery kata stering kete rasa gegar skit. Tayar lari kot. Pastu dia tya,' Klu gi service trus ni cmne, ok ke dgn hanim mama? I: Lama ke? Hubby: Jap je kot, check tayar je. I: Ok je..
Then straight to service centre, seb baik x byk sgt kete kt situ. Hubby trus suh bt alignment n balancing. I n Hanim lepak dlm waiting room.



Lama gak service tu, ada la dlm sejam. Nmpk en.ery usha benda tu, ada yg berkenan di hati kot.
I: Hai Be, lama je tgk, nk tukar rim ke? huhu2..
Dia: Tu la, tp gaji x msk lg..uhu.
I: Credit card? oopss.. tershashul..
Dia: Mmm, cadangan yg bagus. Untung Abe dpt bini lecturer ekonomi kan.. he3.

-- Layan je lah..

6 comments:

atty's said...

kty service..ikut..schedule..hehehhee..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

kita servis ikut had meter yg tlh ditetapkan!hehe.. teringin gak nak tukar rim bagai, tp alang nk wat camtu kena tukar keta mantap cikit la..hehehe.

berkilat kete die;)

oneyani said...

wah mane gambar sport rim baru nih??

tukar sport rim cam tukar baju je abe akak ni=p

nok gok rase nasi kerabu air tangan lecturer ekonomi ni....nok la..ehehe

E.L.I.Z.A said...

hurmm eli service ikut schedule..
wah tukar rim..best best...eli suka tang nk modified kete ni =D

Mama Hanim said...

Kty: bagus2..amalan yg baik tu..ehehe

Mrs. Fiza: ok la tu, cara yg btul kan. enjin pn bagus la. hehe..

wah2, lagi best cmtu, nk tukar rim kena tukar kete trus.. i LIKE..ehe.
berkilat ke? bru basuh kot..

Mama Hanim said...

yani: picca blum snap daa..hu3..

mana ada yani, stahun skali pn blum tentuu tukar rim tau.. bg chance la skali skala..hehe..

alahai, mcm la sedap tp klu nk tgk ok je..dlm next n3 k.

Eliza: amalan yg baik tu eli. hehe.
oo, minat modified kete ye? mesti kete eli cantik kan..

Tq sudi dtg uols..