ad ld

Monday, March 29, 2010

BERUK KE MACAM BERUK?

Salam.. Cuaca panas di SP blum berakhir, tp syukur Alhamdullillah kami sekeluarga still sihat walafiat. Mmg dlm tahap berjaga2 skang ni, coz ramai kwn2 yg dh demam or selsema. Anak jiran pn ada yg dh kna msk wad seminggu coz demam panas.
Yg x bestnya bla ptg2 I blk keje, ramai bebudak yg batuk2 siap dgn kain lap idung lg plus yg tua2 pn suka duk lepak dpn pagar umah I ni. Nape ntah, mybe coz dpan tu teduh skit time ptg n ada tpt duduk. Tp lg sakit ati sgt bla tgk abis pokok2 bunga dlm pasu I kt luar tu dorg pedajal. Patah ranting la, korek tanah n plg jahat semlm, I tgk pasu dh terbalik n smua tanah dikorek buang smp bersepah akar2 pokok. Jahat giler..

Dri jauh nmpk ramai budak lepak dpn umah I, tp smp je dpn pagar, dorg trus bgn n blah. Mula2 tu ok je, tp tetiba dgr my hubby jerit dri luar kete,' Woi, beruk mna yg makan pokok bunga aku nih? Kesian la x cukup makan, sape la tuan dia kan.
Huhu, tp xde yg jwb plak. I mmg tensen giler, dh la kita bru blk keje, tgk plak pasu bersepah cmtu, mna x hangin beb.. Eeeee, geramnya aku..

Hubby kta dia kenal sekor2 anak sape yg duk lepak td tu. Umah dorg sndri cantik2, siap ada lanskap dpn umah, tp duk pedajal bunga umah org lain. Tp harus diigt, mak bapak dorg makan api, mulut laser, klu kita tegur anak dia alamak mengamuk naik hantu la. That's y anak dorg perangai mcm... Lu pikir la sndri mcm apa!!!! MANGKOK btul kan.

--> My hubby kata nk alih je pasu2 tu, korek sisa longkang n letak kt situ. Tgk dorg nk lepak lg ke tak.

4 comments:

puterikurekure said...

ha...cepat2 korek sisa longkang letak kat situ. gerenti tak lepak situ dah.

sabar ek. dugaan berjiran camni la. huhuhu~

atty's said...

melepak je..kerojenya kan ..

kty pun ..ade jiran yg perangai tah mcm ampeh ..bela kucing..lepas tu kucing berak merata2..

ije said...

ibarat beruk jumpa bunga tu. tu bersepah je pasu. maka mereka dipanggil _____ <-- isi tempat kosong. ehe.

Mama Hanim said...

puteri: ptg td dh bt..huhu.. amik kau..

atty's: tu la kan.. sini pn ramai species yg bela kucing cmtu kty.. sgt 'berbudi bahasa'..

ije: btul3.. sndri mau igt la kan..huhu2..