ad ld

Monday, January 18, 2010

A FRIEND FROM LANGKAWI

Salam.. Apa cer weekend uols? Ada xtxt bru? I lak ada tamu kt umah since mlm Jumaat tu, Khaty my ex officemate tp skang keje kt Langkawi. I x expect pn akan ada tetamu tp KT call dri Kuala Kedah kul 9.30pm tya permission I utk tumpang tido kt umah. Dia dh ada umah sndri kt SP ni tp area taman tu lengang time cuti. So dia agk takut nk tido sorg2 kt umah dia tu. I n en.ery ok je, lgpn KT mmg dh biasa lepak umah I masa sama2 1 office dlu. Kul 11pm bru KT smp, kesian dia mesti penat gilerz.. So, x yah sembang byk, gi tido n sambung cer esk je..

Jumaat pg tu igt nk bekfes kt luar tp hanim bgn lambat. Masak je lh apa yg ada. Kue teow goreng pn ok gak, kata en.ery. Memasaklah si isteri dgn penuh keikhlasan, skill tahap intermediate..hehe.. Menunya:


Lps usus diisi tahap full, kuar meronda kt tesco jap, reload stok dapur. Standard la SP, cuti weekend mmg ramai btul warganya berkeliaran. Bab kata org kelate,' Bulu bulu ore'. (Maknanya crowded sgt la tu). Blk umah trus masak, KT jd chef tp I co pilot je coz KT mmg terrer masak. Since knal dlu lg mmg skill dia diakui sgt mables.
Tema masakan hr ni adalah sotong coz KT dh siang siap2 dri Langkawi..




Burpp.. Kenyang beb, sgt sedap.. Alhamdullillah..

--> Sotong fresh 3kg dri Langkawi. Tq KT coz bw buah tangan fevret kami tu..

9 comments:

naurah makwa said...

mesti macam2 citer yang diborakkan..sesekali bila jumpa member lama ni,tidor mesti lewat punya..huhu

Uruchimaru @ kf said...

sotong tue!mebeles kan!

eya said...

sotong gureng tepung...sodapp

T.u.Y.a said...

best jupe kawan lama kan kak..
sambil makan sotong goreng tepung..hehehheh.

puterikurekure said...

wahhh!!!!!!! ledakan sotong neh. sampai 3 kg tu. jelesnyeeeeee......

err...sotong goreng tu betul2 buat kite meleleh air liur ok! hahaha!

Maswani said...

Naurah..btul tu, mcm2 cer kuar..tpt lama tpt bru semua ada..hehe.. gossip2..

Kf.. sotong fresh sgt2 mables..yummy..

Eya.. btul tu, sgt sedap..meh2..

Tuya.. tu la, bergossip x igt dunia la..hehe.. smbil sotong jd popcorn..

Puteri.. huhu, jgn jeles ye..dh abis 2kg tu..
Intan kan halfday tu, leh goreng sotong laa..hehe..

hans said...

adoi...
lama xmakan sotong haih
xsabar nak balik rumah

GreenJade said...

sonoknye dpt jupe kwn lama musti berjela2 citer2 nostalgia silam ye dok?hehehe

tp lg sonok bile ade org tlg masak gitu..heavennyeeee :)

*untungnya dpt kwn baik cam KT..pic sbelah tuh tomyam eh?bestnyeee

Maswani said...

hans..dh makan sotong ke hr ni? hehe..
tq sudi dtg sini..


Tinie..mmg sonok jmp kwn lama, berbuih2 kuar citer..hehe..

btul tu, ada org tlg masak, kita tlg makan..huhu..

Untung sgt.. mmg tu pic tomyam, tp ambo yg masak tau.. meh2..