ad ld

Sunday, January 10, 2010

SETAHUN YG LALU

Salam.. Hr ni terajin nk update, biasa xde n3 hr Ahad tp coz date cun 10/01/10, on je lh..hehe.. Ekceli ada cer skit, tp kisah sthun yg lalu. Pada sesapa yg penah singgah blog ni a year ago, mybe dh tau cer ni (title Emergency Part 1&2 ). Januari 2009 byk mberi perspektif bru dlm kehidupan kami terutama dlm segi pengurusan masa.

Mmg terkejut bla dpt call dri kg, Tokbah my FIL, kena admit wad. En.ery mmg panik, x keruan coz dlm usia 50an, tu 1st time abahnya msk wad. Trus je sama2 amik EL, blk kg hri tu jugak. 3jam je dh smp KB, trus ke hospital. 1st time tgok Papa gagal kawal emosi dpn public, kuar air mata sedih tgk abah. Biasanya jiwa anak ke 2 mcm en.ery tu keras skit, lbh2 lg bila adik beradiknya 6org semua lelaki. Alhamdullillah, ptg tu gak abah dh discharge. Doc kata x bahaya, abah just penat, mybe x cukup rehat. Cmtu lah org politik, x penah duduk diam.



Lps 2-3 hri n abah pn dh ok mcm biasa, kami kembali ke SP. Smp SP dh lewat ptg, penat tp lega n syukur dpt tgok abah kembali sihat. Klu x blk, x tau la mcm mna perasaannya kan. Tp mlm tu, kami skali lg dikejutkan dgn panggilan dri kg dlm kul 2am, ni dri kg I plok, adik I msk wad, accident. Ya Allah, Tuhan sja yg tahu perasaan I masa tu. Siang td dia elok je masa I nk bertolak dtg SP.
I serba salah, nk je blk kg tp kesian Papa mesti blum hilang penat drive dri kg td. Namun Papa paham perasaanku, kami kembali bertolak ke kg sebaik siang. I berdoa agar semuanya slmt coz Papa drive dlm keadaan penat n brharap Hanim juga sentiasa sihat harungi journey 1200km SP-KB-SP-KB-SP tu. Tq Papa..
Sedih sgt tgok Kimi masa tu, muka cedera teruk.

Alhamdullillah, skang ni keluarga kami semuanya sihat walafiat. Semoga kita semua dirahmati, diberkati dan dimurahkan rezeki di thn bru ini, Insya Allah.

--> Hargailah org tersayang selagi masa masih ada..

4 comments:

Uruchimaru @ kf said...

emm yup !
syukurlah...=)

oneyani said...

aduh..seriau je tgk gambo ni..rasa cam br je baca entry ni..ropenye da setahun ek akak

mun-e said...

a'a. tarikh arini best! hehe

ohh saya bace entry ni dlu..kejapnya dah setahun huhu

Maswani said...

Kf..btul tu, syukur Alhamdullillah.

Yani.. kejap je masa berlalu kan.. mmg kita kena slalu kejar masa..

mun-e.. tu la, tup tap dh sthn pn.. tq coz masih setia ke blog ni..