ad ld

Wednesday, September 16, 2009

PARUT TETAP ADA



Salam Ramadhan 26.. Emm, dh dekat sgt nk raya ni.. Hati pn dh mmg ada kt kg dh..huhu..
Semlm plan nk buka poso kt luar n dh elok pn duduk kt meja dlm restoran tu, but..Something happen, suddenly.. Smua menu dh smp pn, tggu masa berbuka je. Tp kehadiran satu couple tiba2 menyentap mood Papa.

Papa: Mari sini jgok dia deh..
I: Relaks Be. Dia kan suko tiru hok Abe buat. Kita mari make sini, dia pn nk bw bini jgok.
Papa: Rasa nk bungkus je lauk smua ni, blk make kt umah.
I: X yah caro(peduli) dia lah, dia pn bt x napok je kita nih. Jgn layan crito lama.
Papa: Mmg cerita lama, tp tiap kali napok dia, jd teringat balik. Mcm kita jatuh basikal n luka la.. Mmg luka tu dh lama ok tp bila kita tgk parut tu, mesti ingat semula kan.

Nape jd cmtu ekk? Ekceli mamat tu ex-partner bisnes Papa. Tp kwn makan kawan.. X yah cer la apa dia dh buat.. Mmg x logik coz kwn baik.
I: Pastu cmne Pa? Nk bungkus blk ko ni?
Papa: Kita stay je.. Tp kita tukar meja hok dkt skit dgn meja dia. Nk tgk muko dia hok koya innocent tu. Nasib baik poso ni deh..





-- Nasib baik ikan masak masam manis, sotong goreng, daging merah semua sedap.. Klu x, lu pikir la sndri...huhu...

13 comments:

ije said...

xsoh caro.. :)

Cho Zila said...

salam mula2 akak ingatkan coupletu buat tak senonoh lepaihtu cam tak ni kenalni.. ingatkan lak makwe @ pakwe lama ker!! rupanyer tak satupun betoi.. pandai tulis.. i like..
>>bila balik kampungnyer?? dikesempatan ini akak ucapkan selamat hari raya.. maaf zahir dan batin..

oneyani said...

best kan ade manusia yang bole buat muke tembok!mmg 'keyakinan' paling mantop la die tu

sgt menyakitkan hati..papepon makanan itu sgt best!slurp..slurp=)

As said...

xpe la.. nak buat camno.. org muka x bersalah & malu.. biarkan la dia... tp mmg bengang kan kan terserempak ngan org mcm tuh.. huhuhu

eya said...

seb bek bulan poso..

nURmALa mAZLan said...

hampeh nyer kawan
kawan sendiri pon nak makan

Maswani said...

Ije...tu la, nasib baik dia cool lg, klu dok gak ada org minum air nescafe panas atas palo la kalih..huhu..

Cho Zila...salam kak..tq..hehe..
kami blk kg esk..akak cmne?
Selamat hari raya juga utk akak..maaf zahir batin..
Tq sudi dtg sini..

Maswani said...

Yani..mmg ada manusia cmtu..xpe la,maybe hr dia, ada la tu hari kita plok kan..

lauk2 tu mmg sedap..rasanya ptg ni nk gi makan kt situ lg la..huhu..yummy..

As..tu la kan.. biarkan je lah..ada la hikmahnya tu..
Kita sabar je lah..

Maswani said...

Eya...mmg seb bek kan..sabar2..

Mala..hampeh btoi cmtu..
bila dia sndri terkena bru tau lah kan..

GreenJade said...

luka lama berdaroh kembali nih

mmg ado manusio gilo gitu..x igt halal haram doh..arini dia kt atas sok..dh tegolek ..lu pikir lah sndiri hehe

slmt pulang ke kg deh..

pesanan penaja dr sh alam nih.. "bunga melati bungo rayo , ati2 di jln rayo.."

salam AidilFitri ..mahap zahir batin deh :)

cheers..!!

eedany said...

Salam Aidilfitri maswani. Maaf Zahir & Batin.

Semoga Syawal tahun ini membawa lebih rahmat dan berkat kepada kita semua.

:)

Maswani said...

Jade.. huhu..tq tq tq....
biaq pi kt dio lah..hehe..

demo pn samo lah, slmt pulang beraya.. err..ada kg ke? kan awk tu org bandar..hehe..

Slmt hari raya Aidilfitri...
Maaf zahir batin..

Maswani said...

Salam Aidilfitri utk awk juga..

Sama lah kita menyambut Syawal dgn penuh gembira dan sentiasa bersyukur dgn limpah kurnia Nya..

tq sudi dtg sini..