ad ld

Friday, September 11, 2009

MU SYG LAKI TAK? BUAT NIH.

Salam uols.. Ada petua skit ni, bru dpt drp kwn yg 1 kepala since duk UPM lg. Petua apa ekk?? Nk tau? Petua memastikan si suami mengingati statusnya dh ada bini n secara x langsung 'warning' kt mana2 pompuan yg ada hajat nk menggatal dgn laki org tu..

1. Amalkan slalu tinggalkan jejak anda. Cthnya: Letakkan sepasang dua kasut anda dlm keta suami, especially seat sblh driver. Bila suami tgk kasut tu,' Ooh, bini aku punya tu'. Si pompuan plak tgk,' Mmm, dh ada bini ye dia ni. Pakai high heel lak tu, silap2 kena ketuk dgn kasut tu mau berlubang kepala aku..huhu..

2. Letakkan lipstik or alat mekap anda dlm laci dashboard or armrest.

3. Igt kedudukan seat anda. Cpt2 tya jika ada perubahan posisi. 'Ada org naik keta kita ke hr ni? hehe..

4. Letak sekpg dua pampers anak kt seat belakang.. La, confirm dh ada anak mamat tu..kuikui..

5. Tukar credit card dgn suami. Senang kita nk trace penggunaannya..betul x?

Ekceli, tips tu dr kwn lama I, anak pertama bru umur 5bln, tetiba muncul pompuan jahat dlm hidup mereka. Siap sanggup jadi bini no.2.
Apepun, syukur jodoh mereka masih panjang. Semangat juang mu mmg kuat. Aku tabik mu!

--Beware ok uols!!!!

22 comments:

mRsFirdxora said...

salam kak, takutnya jd cmtu..erm..mtak jauh ar..dh penah alami masa zaman bertunang dulu cukup ar..xnk kena lg..

Maswani said...

mrsRirdxora.. salam.. btul tu..mitak2 dijauhkan..
sama2 lah kita ke arah lbh baik utk keluarga..Insya - Allah.
Tq sudi dtg sini..

puterikurekure said...

thanks for the tips!!!
sangat2 berguna nih.
hehehe~

Maswani said...

puteri... u welcome..
tq..hihi..

GreenJade said...

musti le sayenggggggggggggggggg laki hehehe

errr..laki ambo jauh bejuta batu...guano nk buat eh..? beliau pon pakai keto kompeni jahh...uhuk uhuk

As said...

tips yg berguna gak tuh.. bagus... bagus.. whakakak... tinggal kan jejak ya.. ya la kadang² laki kiter x hal.. pompuan gatal yg lelebih... huhuhu

De' Sal said...

ish ish dasyat tu,tapi pompuan lo ni jenis tak kesah ada bini anak ke dok kalu dia nak,apa2 pun bergantung pada hati che abang kita samada jujur ke tak dan kita sebagai isteri kena selalu berhati2.

atty's said...

tips2 kt ats mmg perlu ..ehehehhe .

pinkiss said...

kalau saya dulu, cek tali helmet. kalau longgar, maksudnya ada pembonceng lain.

YAN said...

Hehehe... Mr. Hubby yang selalu selit pampers anak kat belakang seat.. Senang kalau emergency..

Maswani said...

Jade.. awak tu mood pengantin bru lg la..
sayang menyayang melimpah ruah lg..hehe..
x yah risau la..kuikui..

As..btui tu..laki sndri kita bleh jaga, tp takut ada pompuan lak yg over.
x rugi kita berhati hati kan..

Maswani said...

Kak Sal..betul tu, ada pompuan jenis yg belasah je, x kira apa doh..
mmg kita slalu kena berhati hati kan kak..

Kak atty's.. ye ke? hehe.. tq kak..

Maswani said...

Pinkiss.. oo,cmtu ekk.. tips bagus gak tu..hehe..

Yan.. tips tu boleh pakai utk 2 dlm 1 la tu..hehe..
tq sudi dtg sini..

oneyani said...

hahaha bijak..bijak..nak2 tang pempes tu=p

pija5120 said...

salamm perkenalan...

wah.. tips yg bagus! sbnrnya byk dah buat pun! yg letak pampers, baju spare anak kt seat blkg tu suami saya la :)

-yg blm buat n kena buat, letak kasut n alat mekap... kena buat la lps ni ek!

-tp bab seat tu... bhgn depan mmg ada baby seat yg jrg2 ditanggalkan.

camne pun tips tu mmg bleh dipakai la... tp kalau diorg nk main kayu 3,4,5 pun, or pompuan tu yg 'gatai', letak la apapun... xjadi!

IBU ALISSA said...

wah tips bagus..x sangka kasut,pampers yang ada dalam kete sz tu satu tips...lagi elok letak je note..."awas anda mengorat laki org..nak kena belasah try arrr"...ekekekek...terus terang kan??/

Maswani said...

Yani..awak tu akan kawin gak pasni, dptkan ilmu dri akak2 yg dh beranak pinak kt sini ye..hehe..


Pija5120.. salam perkenalan juga utk awk..
tu la, kita ni bleh usaha je, tp tanpa sokongan pn xkan berjaya gak..
lgpn, kalau bertepuk sblh tangan xde la bunyi kan..
Tq sudi dtg sini ye..

Maswani said...

Ibu Alissa.. hehe..kdg2 yg kita duk bt slalu pn dh bagus pn, cuma x sedar je..
Note cmtu lg bagus, jelas n nyata gituuu..hehe..

Aliza said...

aliza dah buat semua cara2 tu...at least bia laki kita sedar status dia...dok gitu...

Maswani said...

Aliza..betul tu..
maybe confirm dia jd x lupo status dia kan..hehe...

Misz_zana85 said...

hurm, kalau buat gini, nnt dia kata tak percaya dia plak..

Maswani said...

Misz zana... bergantung pd keadaan je..
jika perlu br bt, klu x ok je..hehe..

Tq dtg sini..