ad ld

Thursday, June 20, 2013

Buai Elektrik Bayi Sesuai Mudah Dan Berbaloi Ke?

Buai elektrik bayi atau electronic baby cradle banyak di pasaran kan. Uolss penah guna brand apa ekk? Baby Flower brand ada yang penah pakai tak? Macam mana tahap penggunaannya tahap lasak tak, maksudnya dari segi masa on tu ada tempoh tertentu or main belasah je tak kira berapa jam?


Last week my hubby beli buai elektrik Baby Flower. Kat SP ni xde la pilihan sangat, kebanyakan kedai ada 2-3 brand je. Tanya kawan2 yg penah guna pun dorang tak specify brand apa, main beli je asal ok. Sebelum ni x terfikir pun nak beli buai elektrik, tapi bila dah start keje masuk ofis dan rutin kehidupan yang baru dengan hadirnya anak kembar Husna dan Hanis, adanya buai elektrik satu bentuk kemudahan.

Kak Hanim dulu pun kena layan buai baru nak tido, so bila tengok adik adik kembar dia pun ada perangai cmtu gak, nampaknya kena beli la electronic cradle tu kan. Mau x beli, cuba bayangkan uolss buai dua dua orang serentak, mau berketul lengan beb..huhu. Camne pengalaman uolss guna buai elektrik, banyak membantu tak?

--  Shazleen Shahbi Bersalin Anak Kembar Di Usia 40 Tahun (Gambar)
--  My Twins Husna Dan Hanis Di Usia 4 Bulan
--  Bayi 6 Bulan Makan Nestum Dah Husna Dan Hanis
--  Si Kembar Di Kota Bharu Indahnya Makin Membesar 

6 comments:

GreenJade said...

err alemak yang..x dpt nk share apa2 sbb HAkim x pakai buai le pulok. takmo dia. kat day care pun takde buai..errr

tp my sis-in-law ade pakai.berbaloi2 kata nye.sbb x payah perah tenaga nk buai bagai.

Kniedaz said...

saya guna manual je...hehehe...

Masni Syafie said...

guna manual jugak...tapi my frend use it n practical to her while she has something to do..hehe

followw...

Mama Hanim said...

GreenJade: huhu bagusnya Hakim x pakai buai, senang la nak tido kan..hai jeles ni hehe.. Hakim dah makin comel lah..

Mama Hanim said...

Kniedaz: ok gak tu, anak dapat dibuai dgn penuh kasih sayang..hehe..

Mama Hanim said...

Masni Syafie: hehe betul tu bleh rehat jap sambil makan laksa..

Tq sudi dtg blog ni n follw. Ada masa n sudi dtg lagi ye..hehe tq.