ad ld

Tuesday, August 27, 2013

Bayi 6 Bulan Makan Nestum Dah Husna Dan Hanis

Bayi 6 Bulan dah boleh mula makan nestum la kan. Makanan pertama Husna dan Hanis selain susu dah start makan nestum beras merah tu. Usia 6 bulan ni si kembar Husna dan Hanis dah macam x berapa cukup dengan susu je, bila tido dorang kerap terjaga. Maybe perlu makanan tambahan, so start bagi makan nestum, baru lah nampak ada kesan dari segi kualiti dan kuantiti tido dorang ni.


Lepas makan, Husna dan Hanis akan tido lebih nyenyak dan dalam masa agak lama berbanding minum susu je. Kualiti tido cukup, berat badan pun makin steady la kan. Dah cecah 8kg dorang ni, lahir hari tu 2kg je huhu.

Ni gambar masa balik kampung raya hari tu, memang happening beraya ada bayi kembar, best dpt duit raya sakan la kan..hehe.

-- Buai Elektrik Bayi Sesuai Mudah Dan Berbaloi Ke?
-- Suntikan Tiga Serangkai Bayi 4 Bulan My Twins Jangan Demam Ya

2 comments:

GREENJADE said...

wahh makin gebus mantop anak2 dara cikWani kite ni..

cepat aje dh besar..dah boleh mkn solid food kan..sure lepas ni mama lg lah tak larat nk kendong2 ya..hehehe

Salina Latif said...

Salam,bayi u 6bln,u bg bnyk mn nestumnya.u ada campur nestum n susu x?comeiii ssngt baby u..lbh2 g bl dy ktwa.Ada petua ke utk dpt bby kembar?hehehe...