ad ld

Friday, October 5, 2012

Pak Nik Cendol Laksa Sebelah Petronas Bakar Arang

Pak Nik Cendol ni mmg femes di SP. Boleh kata uolss wajib singgah kalo mai sini. Laksa n kue teow sup antara the best setakat ni. Senang je nak cari kedai ni, jalan yg sama dgn Tesco Selatan depan skit je nmpk Petronas Jln Bakar Arang, the only Petronas station area tu. Lunch hour biasa berderet kereta depan tu, sedap mesti try lah.



Kalo uolss perasan ada plat Jalan Jalan Cari Makan TV3 kt depan tu, tp x sure bila punya siaran. Sesape peminat laksa tu boleh test la, power ke tak menu kat situ.. - 3 kali seminggu makan laksa ni, terbaekk.

9 comments:

JaSSNaNi said...

Kat SP = Sungai Petani ek?
jauh ler plak kalau sg. petani.. :) tapi mmg nampak laksa tu sedap.. kuahnye pekat ye..

Ina Hashim said...

salam,

laksa tu okla sedap...tapi cendol biasa2 jek....suka makan kat warung depan Billion SP tu....lg mantopppsss

Hafizah Mohamad said...

sedapnyer...fiza kalau balik kg lalu gak kat SP...tp guna lebuhraya jer la...he he he...x pernah lgi masuk pekan SP...nanti leh la pi jenjalan kat SP...=)

Mama Hanim said...

Jassnani: Ye SP.. laksa ni mmg best..hehe..

Mama Hanim said...

Ina Hashim: Salam.. betul tu laksa situ mmg power, kat depan billion tu nasi ayam n kue teow sup plak sgt mantoppss kan.

Selalu ke makan kt situ? Best kan.

Mama Hanim said...

Hafizah Mohamad: SP byk tempat makan best, x rugi singgah..hehe..

Ina Hashim said...

Mama Hanim,

both my kampung n MIL's kat situ...so klu balik kg mmg tercari2 le mknn2 tu sbb laksa terbaik kt tekak ni mmg area SP la dah dari kecik dibesarkan kat situ kan...hihi

fauzi amri said...

Ina hashim...nama pa kdai dpan billion tu??

fauzi amri said...

Ina hashim...kdai nama pa dpan bilion tu nk p try jgk