ad ld

Thursday, October 18, 2012

Ilaika Tersingkir Masterchef Malaysia 2 Kerana Pai

Ilaika terkeluar slps Hafiz di pusingan penyingkiran MasterChef Malaysia 2 17.10.12. Ilaika atau nama sebenar Wan Ilaika Bt Mohd Zakaria tersingkir kerana pai masakannya kurang menepati tema menu yg dikehendaki chef juri iaitu pai bertemakan citarasa Malaysia.

Dari segi masakan dh agak ok cuma kurang tepati tema berbanding peserta lain iaitu Joharis, Fizuan, Nora, Etiqa, Ismail dan Azni. Nora pula berjaya muncul masakan pai terbaik episod ini selain mengekalkan status Pin Kebal dimenanginya dlm cabaran bersama Chef Lazaroo.

Pusingan penyingkiran ini terpaksa dilalui mereka ahli pasukan merah yg kalah kpd pasukan biru dlm cabaran sajian luar di mana mereka perlu sediakan menu western food utk 50 org penunggang Harley Davidson bertempat di Harley Davidson Petaling Jaya.

Pasukan Merah diketuai Nora tewas kpd Pasukan Biru pimpinan Rosemah. Team yg menang dpt hadiah menjamu selera di restoran milik Chef Zubir.

-- Hafiz Pramugara Tersingkir Masterchef Malaysia 2 14.10.12
-- Idaman Suri Langkawi Tempat Terapi Terbaik

6 comments:

ieda said...

dah lama akak x ikuti masterchef nie huhuh

Sharifah Nadzarah said...

sedehkan tgok dia...mula2 sy pk pastrynye tak masak coz oven diakan ada mslh rupenye tak ikut tema..sian dia....

Mama Hanim said...

ieda: saya pun suka tgk je masterchef, bab masak kena tgk mood plak..hehe..

Makin best skang kak, byk tips boleh belajar dlm masterchef..

Mama Hanim said...

Sharifah Nadzarah: tU la kan.. masak ok je tp lupa nk ikut betul betul tema yg diberikan.. mcm rugi plak tersingkir cmtu..

JaSSNaNi said...

saya tak pernah tengok masterchef.. sbb tak de astro.. eheheeh :) tapi saya mmg peminat rancangan masakan.. :)

Mama Hanim said...

Jassnani: skang ni x jadi hal xde pun, boleh tgk online apa je bila bila masa pun kan.. betul tak?