ad ld

Tuesday, October 9, 2012

Ketam Kuala Muda Gulai Pun Sedap Ni

Sape suka makan ketam? Biasa uolss masak apa ek dgn mr crab? My Hanim mmg suka makan seafood mcm udang, sotong, ikan n ketam fevret dia la. Kebetulan kedah ni senang dpt stok yg murah skit di area Kuala Muda, Pantai Merdeka n Tanjung Dawai. Makin layan la kan. Kadang2 ada jiran murah hati bagi udang 2-3kilo lps dorang turun kolam. Perhh kenduri udang la hr tu..hehe.


Plan nak masak hari ni, tp blom ada idea lagi la. Tengok ketam Hanim pegang tu teringat gulai ketam pun best gak kan. Uolls ada cadangan?

- Gulai Ketam, Mestilah Sedap Kan

8 comments:

JaSSNaNi said...

memang sedap.. sesekali makan mmg best.. saya pun suka makan ketam.. :)

Kniedaz said...

Masak sambal...saya tukang masak je...hehe xmkn pun

Myra Jay said...

Suka masak lemak ketam :)
Dapt ketam fresh goreng pun sedap gak :D

ieda said...

ketam freshhh memang sedappp !! ;)

Mama Hanim said...

Jassnani: best kan..hehe.. kami bab makan belasah je..kih3..

Mama Hanim said...

Kniedaz: Rugi la x makan, best apa.. Atau ada alergi dgn seafood?

Mama Hanim said...

Myra Jay: Betul tu, ketam masak apa pun sedap kan..

Mama Hanim said...

Ieda: mmg sedap kan kak.. isi yg fresh..