ad ld

Wednesday, February 3, 2010

SI JAHAT MAKIN RAMAI

Salam. Uols dh baca paper hr ni? Mcm2 kes jenayah berlaku kan. Mmg kena berhati2 skang ni. Last week pn ada jiran I yg kena samun. Dia bru buka pagar umah n then tetiba ada kete benti, kuar 2 org terus serbu msk dlm umah. Apa perasaan uols klu kena serbu cmtu dgn parang panjang? Mesti ngeri giler la kan. Dia kata hulur je tangan bg dorg tu amik semua brg kemas yg dipakai. Umah pn abis kna selongkar. Mmg x leh bt apa, berlaku dlm bbrp minit je. Kul 7am lak tu, gelap lg.

Selang 2-3 hari pastu ada umah lain lak yg kena serbu cmtu, tp seb baik ada jiran nmpk n serjah dorg. Mmg dorg ni jenis kamikaze, padahal area taman tu ramai yg keje polis, x takut gak. Dorg mmg riki awal2, biasa bila ada kete luar msk yg cermin gelap tahap kalah VVIP tu, pastu ada la kes.

Moral of the story; Sama2 lah kita berhati2 setiap masa dlm menjalani kehidupan seharian. Take care uols..

11 comments:

Uruchimaru @ kf said...

diorg ni dh xder keje lah tue..! sah2 diorg dh ushar2 awl 2 area tmpt cik wanie stay ni..!

btw carefully!

dkama said...

parang bukan simbul kedamaian... jahatnya diorang... PEACE...

Ada Ayrissa said...

huhu..takutkan...
mtk dijauhkann..

p/s: jom join contest di blog i..
hadiah menarik gak..hehe
tq

comey_lote said...

takutnyaaaa!!!maswani pun kena extra hati2 ler sbb berlaku kat tempat awk tinggal kan...seriau je baca...apa lah nk jadi...huhu..sedih pun ada..

comey_lote said...

takutnyaaaa!!!maswani pun kena extra hati2 ler sbb berlaku kat tempat awk tinggal kan...seriau je baca...apa lah nk jadi...huhu..sedih pun ada..

puterikurekure said...

isk. takutnyeeeeeeeeee.!!!!!!!
awak jaga diri tau. risau kite.

GreenJade said...

demo tuh malas kijo..nk untung cpt.x pikir nyawa maupon harta-benda org.gilo rite..?! elok kasi kerat2 tgn penyamun lempar kat anjing jek

sy pon kalu kuar gate msti nk cepat2 jek masuk keta..ngeri benda2 gini.

Maswani said...

Kf..thanks.. mmg kena hati2 skang ni..

dkama..btul tu, Peace no war..
Tq sudi dtg sini..

Ada Ayrissa.. sama2 lah kita berdoa agar semuanya sentiasa selamat..Insya Allah.
Tq for ur invitation..nice contest..

Maswani said...

Comey_lote..tq ida.. dunia zaman skang, semuanya nk mudah.. take care awk juga ye di sana..

Puteri..tq2..sama2 lah kita berhati2 di mana2 je..

Tinie.. stuju sgt tu.. mmg dorg x pk ape dh, asal dpt yg dia nk.. takut btul.. awk pn hati2 ok..

oneyani said...

uish giler kentang cara dorang rush!ketaq lutot owh kalau kene mcm tu

Maswani said...

yani.. mau x ketaq lutot cik yani ooi, bahaya giler tu..