ad ld

Thursday, February 11, 2010

PADA KHAMIS ITU..

Salam.. Hari ni dh Khamis rupanya.. So, esk kami blk kg la, yahoo.. X sabar nk makan masakan Ma yg best2 tu, tgk tpt kita membesar, lepak di gerai fevret zaman skolah n visit tpt2 kenangan cinta Eriani. Tgk station bus KB, tingat masa2 gatal dating naik bas dlu2. Walau school lain2, I stay asrama n en.ery plak skolah harian, tp every Thursday en.ery akan terpacak kt station bus tu tggu kot2 mggu tu I dpt blk umah. Maklum la, zaman tu mana ada hp mcm skang ni, susah nk contact oo.. Klu I call umah dia pn, bukan jenis lekat kt umah, selalu je xde, gi main bola la, repair motor la, kuar dgn kwn la. Grr..

Tp plg best, dating secara x sengaja. Haha, cmne tu ekk? Nk cer skit, tgh I duk usha no. bas nk blk tu, tetiba dgr suara pggil.. Wani!!!! Uits, mcm ku kenal je suara itu.. Tgk2 dia rupanya. Berbunga2 lah hati ku, kuikui2..

Hai, cmne tau Wani blk mggu ni? tya ku. (jual mahal lg tu)
Doh mggu lps, dua mggu lps pn x dok kt sini, mggu ni mesti blk la kan,' jwbnya.
I: Ehh!! Tggu sini tiap Khamis ke?
Hubby: Doh kita gilo kt demo, tggu je lh. Nk bt guano dok.(bajet ayat power tu)
I: Klu x jmp, x rasa nk marah ke?
Hubby: X marah pn. Biasa la pungguk dgn bulan. Tp klu dpt jmp gak rasa mcm raya je..hehe.. (Ada ke cmtu?)

Pastu naik bas, dpt seat sebelah2. Seb baik dpt seat, coz standard la bas no.44 mmg full tahap sardin la klu hari Khamis.. Dgn macho nya en.ery cop seat utk I, n of course la byr tiket bas skali kan. Borak sakan la merpati dua sejoli tu, tup2 45minit dh smp..huhu.. So, sama2 la turun n jln kaki ke umah msg2. Berpisah dgn bye2 je, masa tu blum berani sebut syg, love u or sewaktu dgnnya..kuikui2..

Itulah cinta budak sekolah umur 14tahun.. (nanti Hanim baca kisah cinta Mama Papa dia mesti gelak punya lah). hehe..

6 comments:

puterikurekure said...

alololo...sweetnye.
lama ek korang bercinta. alhamdulillah, sampai dah ada hanim skang ni.
:)

*SiRibenMerah said...

hehehehe...

romantik gituu..
chewahhhhh~

Maswani said...

Puteri.. hehe.. kekasih awal dan akhir katakan.. Alhamdullillah.. Selama nya, Insya Allah..

Cik Riben.. romantik ke? boleh laa..hehe..

GreenJade said...

pstt..!!ni tokma/tokbah tau dok korang curik2 deting nih? whahaha

lame demo chintan-chintun..moga kekal ke akhor hayat.luvly couple :)

oneyani said...

adeh lame betol bertahan cinta akak...mmg power ah encik ery tackel akak..pheewit!

Maswani said...

Tinie.. masa tu standard la, cinta budak skolah, klu tokma tokbah tau kompem kena kejar x cukup tanah la..huhu.. gatal sgt..kuikui2

tq for the wish, Insya Allah, Amin2..

Yani.. syukur Alhamdullillah. org kata zaman skolah tu 'cinta monyet' tp bkn bg 'Eriani'..chewahh..

En ery? dia tgh mabuk cinta masa tu yani, rela apa saja la. sedut asap bas pn xpe,' I'm ok,'..hehe