ad ld

Thursday, July 16, 2009

SEDIH NYA


Salam.. Saat ini hatiku sgt sedih, risau n gundah gulana memikirkan keadaan Hanim yg diserang chickenpox since 2 hari lps. Kesian anak Mama.. Be strong ye sayang..
W/lpn tubuhnya dh ada byk biji2 berair tu, tp Hanim x demam n still aktif cuma x secergas hari2 biasa. Dia pn asyik tya,' Biji2 apa ni Mama? Hanim gatal lah'. Sedihnya aku..

Paling sedih bila dh 2 mlm Hanim x dpt tido lena, slalu terjaga coz badannya gatal2.. Nasib baik Papa mampu berjaga till 4am 2 hari ni, suruh Mama tido dlu coz takut xleh bgn pg utk jaga exam.. Papa ok skit coz dia boleh tido kt ofis, ada bilik sndri xde org kacau. Tq Papa, u r soo nice..


Kesian Hanim.. Uols tlg doakan agar Hanim cepat sembuh ye.. Kata org, chickenpox mmg meletihkan kanak2, sengal2 badan..
Hanim, Mama syg Hanim. Cepat sembuh ye syg. I love u Hanim..

--dipost jam 3.35am..

19 comments:

penjenayah merah jambu. said...

dun wori,hanim kan kuat mcm mama dia :)

oneyani said...

get well soon dear hanim...adik yani pon baru pas kene..mujur yani dah kene ms kecik2 dulu...tp mmg pon seksa sket kene ni..gatal xyah ckp la...tp sume penyakit tu dtg dgn rahmat..so harap k.wani tabah

puterikurekure said...

cepat2 sembuh ye hanim. yang, kite pon ada rasa macam nak terkena chicken pox ni. sebab ada satu tanda kat belakang badan sebijik cam c.pox. tapi, buat2 cool dulu, tunggu kalau2 ada adik-beradik dia yang lain nak timbul lak sehari dua ni.

and, kite memang tgh demam skang ni. risauuuu...

syanis said...

alahai kena chicken pox lak.... sian hanim... semoga cepat sembuh yeh

Maswani said...
This comment has been removed by the author.
Maswani said...
This comment has been removed by the author.
Maswani said...

cik penjenayah.. tq..hopefully hanim cpt sembuh..

Maswani said...

yani-- tq.. tu la, nmpk hanim cm x selesa sgt,asik garu2 je..
kita yg dewasa ni pn keruan, apa lg anak2 kecil kan..

Maswani said...

puteri.. tq..
rasa nya skang musim chickenpox. hati2 ye, jgm kena hujan lak..

Maswani said...

Syanis..tq..doa2kan ye..

GreenJade said...

sian Hanim..get well soon sweety

kalu org tua2 x kasi mkn obat moden takut ruam2 tu x kuar abes..

*minum air kelapa,avoid oily food,avoid ujan..huh banyok pantang eh :D

naurah makwa said...

betul kak,sedangkan kita yang dah dewasa ni kalau kena pun mmg menguji kesabaran.akak amik daun bambu, pukul2 kat badan dia(dgn perlahan)..bagi hilang gatal

Maswani said...

Jade..tq2..
air kelapa dh minum..

but..sedih sgt bla hanim mitak kfc semlm, xleh bg coz oily kan..

Naurah.. terima kasih.. ada gak yg suh bt cmtu, tp blum dpt la daun bambu tu..

neezareef said...

sian hanim ciken pox plak ya..musim ke skang kan...

LeeN said...

wani, balqis pun baru lepas kena campak.. sian kan tgk diorg.. :( smoga hanim cepat baik.. aminnn

Maswani said...

Neezareef...tu la..sian dia..mmg musim kot...

Leen.. oo,balqis pn dh kena ekk..bp hr br sembuh blk? mmg kesian kan, penat je dorg..
smoga cpt sembuh blako..aminnn..

Diana said...

rajin2 sapu bedak melamine losen ubat kat baby hr2
normal die ok pon take 1 week..
hurm depends antibodi baby^^
dun worry cheer up hanim shumel

II riEnAsHaM II said...

hanim pon keno chickenpox doh jugok??huhuhu cian..get well soon...

Maswani said...

Diana.. terima kasih utk tips tu..hanim dh ok..
antibodi dia kuat gak kot, budak bulat katakan.. TQ2..

Izue..ho la..semiggu dh tp hr ni dh ok..tq.