ad ld

Wednesday, July 17, 2013

Husna Dan Hanis Dah 7kg Lebih Di Usia Cecah 5 Bulan

Baby kembar Husna dan Hanis ni nampaknya membesar dengan cepat macam kakaknya Hanim masa kecik dulu jugak. Sekarang baru nak cecah 5 bulan, dorang dah berat 7kg lebih. Masa bersalin hari tu kecik je, 2kg je sorang..huhu.


Sekarang dukung sat je dah lenguh woo, nak gilir dua dua plak tu. Husna beza 400gram je dgn Hanis. Nampaknya Hanis dah makin laju tambah berat badannya, coz sblm ni Hanis 600gram lebih ringan dari Husna. Check up every month, timbang tengok purata berat dorang bertambah 200gram per week. Maknanya sebulan naik lbh kurang 800gram. Perhhh laju tak uolss? Huhu.

Papa dorang awal2 hari tu beli susu 1kg tu 4 pek sebulan tapi skang dh upgrade beb 8 pek per month sekaligus, malas nk ulang gi kedai katanya..kih3. Banyak gak perubahan jadual En Ery skang since ada baby kembar ni, ' bercuti' jap dari tgk bola dgn kwn2 dia, tido malam pun skit2 je coz jaga daughters dia. Alahai slim la dia lepas ni..hehe.

Pepun syukur sangat dengan Husna dan Hanis anugerah Allah ini, Alhamdulillah.

P/S: Dah lepas minggu pertama puasa ni, kurang lalu dh nasi waktu sahur, camne sahur uolss?

-- Bonus Raya Aidilfitri Kakitangan Awam
-- Kupon KFC Di Tesco Dengan Belian RM100 Ke Atas (Gambar)

5 comments:

JaSSNaNi said...

assalamualaikum..
alolololo comelnye twins ni.. 5 bulan dah 7kg tu.. baby saya 6 bulan tapi 6.5kg je lah.. tu pun lenguh nak dokong.. nak kena letak dalam sarung kanggaroo je bila nak jalan kat tempat sempit.. tapi kalau gi tesco ke apa.. senang letak stroller.. tak larat mak.. somput tul..

Mama Hanim said...

Jassnani:
W,salam. Terima kasih, Alhamdulillah. steady gak tu baby dah 6.5kg, kadang2 mcm x caya je kan boleh dukung sana sini seberat tu..huhu..

Kalau nk jln2 pun terpaksa pilih dulu, tempat yg luas luas je, x larat woo..

Kniedaz said...

wah...mesti tengah letih menjaga dua baby...nanti bila dah besar, lain pulak letihnya...kalau berjalan kenalah buat rombongan kalau tak susah juga nak handle kan? Nasib baik Yani dan Yana dah besar skang..tak perlu dukung selalu

Mama Hanim said...

Kniedaz: tu la, penat gak kadang2 tu layan dorang tspi happy kan.. nak berjalan jalan tu tgk keadaan gak la skang ni, pilih kawasan luas je. .hehe.. Yani dan Yana seronok la, dh dpt ke sana sini dah..

mama lieyna said...

Waaah mmbesar dgn jayanya.. :-)
Comel... geramnye ada baby kembar gini...