ad ld

Tuesday, May 21, 2013

Gajah Melenggang Di Tepi Jalan Di Tanah Merah Kelantan

Bukan senang dapat tengok gajah sedekat tu selain dari kat zoo kan. Kalo kat bandar tu orang bersiar siar naik motor or kereta kan, ni dorang bersiar waktu petang naik Gajah beb. Kelass ko Jah..hehe. Ni masa on the way balik Kota Bharu dari Kedah. Sg Petani - Baling - Grik - Tasik Banding - Batu Melintang - Jeli - Bukit Bunga - Tanah Merah - Ketereh - Kota Bharu. Amacam! Banyak kan check point yang perlu lalu tu perhhh.


Ada bran tengok live camtu beb? Mulanya ingat ada eksiden or roadblock tengok jalan jammed dari simpang Rantau Panjang sampai ke Batu Gajah. Ohh patut la situ nama Batu Gajah, masa dulu gajah banyak kot..hehe.  Gambar ni Hanim yg snap, siap suruh papa dia stop jap, nak tengok gajah lebih dekat katanya. Kat Kedah xde zoo pun kan. Alahai anak, x tahu nak jawap apa soklan tu..hhuhu.

6 comments:

-Sara- said...

fuyoooo!! :)

Kniedaz said...

penah nampak gajah kat highway time gi Kelantan tapi dia kat tepi jalan la..huhu takot

atty's said...

jarang jumpa gajah jalan2 kt jalan raya, lg kt malaysia nie.

Mama Hanim said...

Sara: hehe..adventure kan.

Mama Hanim said...

Kniedaz: mmg takot kan.. tetiba nampak camtu, lebih lebih area hutan.

Mama Hanim said...

attyy's: betul tu kak, seronok ada takot pun ada bila tengok gajah cmtu kan.