ad ld

Thursday, May 16, 2013

Hadiah Hari Guru 2013

Hari Guru 16 September memang ditunggu tunggu oleh warga sekolah especially murid n pelajar kan. Selain teruja nak bagi hadiah untuk cikgu masing masing, hari tu gak dapat la tengok cikgu menyanyi ke, bersyair ke, kena lompat katak lompat bintang pun ada la kan. Sporting gitu. Sejak Hanim mula tadika dulu, hari guru bawak cup cakes untuk semua cikgu tadika dia, tapi tahun ni dah darjah 1 senang beli hadiah je lah coz mama bz skit layan twins so xdan nk buat cup cake la.huhu.


Beli hadiah pun yang simple je, jenuh gak cukupkan semua cikgu dia sekejap kira ada 6org pastu 8 org plak senang beli cukup 10. Ada lebih buat spare kan. Demand gak la gegirl ni nak cari hadiah, pen x nak katanya ramai dh classmates hanim bagi pen kat cikgu. Try mama papa fikir idea lain ada lebih menarik tak? Amboiii baik punya statement dia kan. Decide la beli bekas air tu, Hanim pun setuju tapi ada syarat gak dia yg pilih kaler. Papa dia tanya nape x ambik kaler sama? Hanim kata utk cikgu perempuan kaler pink or biru, utk cikgu lelaki kaler apa pun xpe tapi selain pink n biru la. Alahai anak papa, kata papanya sambil geleng kepala. Kih3..


Lepas settle cari semua tu, Hanim pun nak hadiah gak katanya. Ni hah, lama dah x naik ni since sibuk dengan twins. Layan je la kan.

P/s: Selamat Hari Guru untuk semua cikgu cikgu di Malaysia. Sesungguhnya jasamu amat besar dlm mendidik anak bangsa.

2 comments:

Kniedaz said...

hehe..samalah dengan si abang i..kejap kira cikgu ada 8, kejap 10 huhu

ieda immi said...

banyak nyee botol
hadiah hari guru nie macam2 kan
pening kepala melayan anak2 memilih ;)