ad ld

Friday, December 28, 2012

Perkahwinan Khairul Fahmi dan Leuniey Di Pasir Pekan (Gambar)

Tahniah utk Apek dan Leuniey yg telah selamat dinikahkan pada 10 pagi Jumaat 28.12.12. Penjaga gol No 1 Kelantan ni menamatkan zaman bujang dgn gadis pilihannya Leuniey juga asal dari Kelantan yang turut bersama membintangi iklan perfume SimplySiti itu. Tahniah utk mereka, Selamat Pengantin Baru.

- Dengan sekali lafaz, penjaga gol pasukan bola sepak kebangsaan Khairul Fahmi Che Mat, 23, atau Apek sah bergelar suami kepada wanita pilihannya, Nur Eilunie Natasha Jaafar, 21. Pasangan ini telah dinikahkan oleh Imam Mukim Pasir Pekan, Ustaz Ab Ghani Ab Talib di kediaman keluarga Leuniey di Pasir Pekan, Tumpat kira-kira pukul 10 pagi Jumaat.


Apek yang mengenakan persalinan baju Melayu berona putih krim itu berkata, dia bersyukur apabila segala perancangan majlis mereka berjalan dengan lancar dan menganggap perkahwinan itu sebagai tanda berakhirnya kontroversi yang membabitkannya dengan Leuniey.

"Alhamdulillah syukur apabila majlis ini berjalan dengan lancar. "Perkahwinan ini juga menandakan pelbagai isu kontroversi yang membabitkan saya dan Leuniey sudah tamat, " katanya kepada mStar Online selepas majlis pernikahan berlangsung.

Tambah Apek, sebelum ini, pergerakan dia dan Leuniey untuk bertemu agak terbatas lebih-lebih lagi ketika kontroversi panas membabitkan Leuniey kononnya telah menjadi orang ketiga dalam hubungan cinta Apek yang terdahulu.

Oleh kerana itu, kami hanya dating di rumah sahaja dan rumah keluarga kami merupakan tempat rahsia kami untuk bertemu," ujarnya. Leuniey telah menerima wang hantaran yang juga dijadikan sebagai mas kahwin sebanyak RM19,000 berserta tujuh dulang hantaran berbalas tujuh dulang daripada pengantin lelaki.

Sebelum majlis pernikahan itu, rombongan pihak lelaki tiba dengan diiringi sepasukan polis trafik sepanjang perjalanan mereka ke kediaman keluarga Leuniey.

Sementara itu, Apek memberitahu, dia dan isterinya itu belum merancang untuk berbulan madu dalam masa terdekat ini, namun masih lagi menganggap perkara itu amat penting sebagai permulaan baru melalui alam berumah tangga.

Rombongan pihak lelaki yang hadir pada majlis tersebut ialah ibu bapa Apek iaitu Che Mat Hussein 58, dan Bidah Ibrahim, 57, serta lima adik-beradiknya. Turut hadir ibu bapa Leuniey iaitu Nazri Adnan, 44, dan Norlaila Abu Bakar,45, serta empat adik-beradiknya yang lain. Majlis pernikahan itu turut dihadiri Timbalan Mufti negeri Kelantan, Datuk Nik Abd Kadir. mstar

-- Gambar Datuk Siti Nurhaliza Di Pernikahan Adiknya
-- Irma Hasmie Mengandung 5 Bulan (Gambar)

6 comments:

mamalieyna said...

Sepadan betul..sama cntik sama manis..

TechKini.com said...

semoga berkekalan hendaknya. jgn cerai berai dah...

Tech Kini

ieda said...

sama cantik sama padan ..

semoga hubungan berkekalan ;)

Mama Hanim said...

mamalieyna: betul tu, sepadan elok je kan..hehe..

Mama Hanim said...

Tech Kini: doakan yg terbaik utk mereka..

Tq sudi datang blog ni..ada masa n sudi sila dtg lagi ye..hehe.

Mama Hanim said...

ieda: dua dua cute kan kak. semoga kekal selamanya..