ad ld

Tuesday, May 12, 2009

MUSIM ORANG SAKIT

Salam semua.. Moga2 sihat sentiasa di samping insan2 tersayang. Mggu ni amat bz bg I sekeluarga. Hari2 penuh dgn program ziarah je, mlm lak ada majlis tahlil. Mmg musim org sakit kot skang ni coz masa kami blk kg last week pn ramai gak kaum kerabat n sahabat taulan yg masuk hospital. Maybe coz cuaca sgt panas lately buat ramai yg x selesa xpecially org yg ada high blood pressure kan.

Pagi Jumaat tu En.Eri m'bawa kami ke Hospital Sultan Abd Halim (Sg Petani) melawat kawannya yg pengsan coz dehidration. Kesian tgknya, muka pucat giler. Ptg lak kami ke Hospital Sultanah Bahiyah (Alor Star) ziarah anak kawan hubby yg demam (temperature high giler 40'c kalau x silap). Sgt takut, sama2lah menjaga kesihatan ahli keluarga kita xpecially anak2 kecil kan..

Mlm lak hubby g majlis tahlil kt area umah kami tp I x ikut coz Hanim dh tido on d'way blk dr A.Star. Pg Sabtu igt nk join ofismate I piknik kt Titi Hayun tp cancel coz g lg Hospital SP melawat nenek (mak pengasuh Hanim). Lps tu br ada masa skit, terus g Tesco jap. Setgh jam je kt situ coz org ramai giler, nk jln pn x selesa. Balik umah je lah..

Dlm kul 3lebih, duk rileks2 tu tetiba ada jiran dtg umah, nangis2 mitak tlg hantar ke hospital anaknya demam(dh tarik, panas sgt kot). Kesian baby tu.. Bapak nya lak xde coz keje jauh nun di K.L. Terus je En.Eri bangun(br terlelap) n hantar mereka ke hospital. Lama gak, 2jam lps tu br Papa balik, tggu semua settle kata Papa coz kesian tgk mak baby tu dh x keruan.. Baby tu kena masuk wad.. Kesian kan..

--> Minum air byk2 utk control suhu badan kita semasa cuaca panas ni..

16 comments:

De' Sal said...

Memang ya sekarang ni kan,cuaca teramat panas,kesian baby tu ya nasib baik takde apa2.

khaLifah feDi said...

emm..kena jaga kesihatan tambah2 ade selsema ***i

ok take care ok cik wanie sekeluarga ok!!!

naurah makwa said...

yerlah..skang ni musim orang sakit..kitorang anak beranak baru baik dari demam..satu penyeksaan..ngan flu yang merimaskan..huhu

comey_lote said...

mak ida pun baru kebah demam..sian+ sedih pulok tok lih tgk2 dia... :-(

Ada Ayrissa said...

huhu..betul
sy n cik abg asyik batuk jer ni..
harap2 jgn lah b'jangkit dgn budak kecik tuh..huhu

syanis said...

herm... mmg pun... jgn kan yg baby... mak mak baby bapak bapak bby pun x siaht... huhuhu

neezareef said...

salam maswani...

mmg btl skang musim penyakit..

sy demam risau sgt lmbt kebah..takut jangkit anak2 lg..

mujur tade yg jangkit..

GreenJade said...

betul lah Wani..

cuaca pnas terik skg..mmg mcm2 penyakit doh lo ni..dokter pon komplen tpaksa keje lebih masa

sy pon br jek baik dr batuk...lama batuk2 sesema demam2 panas

nURmALa mAZLan said...

ye arr...skang ni cuaca panas,,tu yg banyak org x sihat tu

Aspalela said...

salammmm...
Mmg musim org natuk dan demam nie...
kat opis saya keje ni je dah ade 4 org yg tgh demam & batuk...
alamakkk! takut jangkit seyyyy...
:(

Maswani said...

Kak Sal.. mmg panas je kan. baby tu dh ok, dh discaj ptg marin.


Kf, btul tu..kne slalu jaga kesihatan semua..

tq kf..

Maswani said...

naurah.. flu mmg merimaskan.. minum air byk2 ye.. alhamdullillah naurah sekeluarga dh sihat..take care k..

Ida comey..sian mak ida..semoga cpt sembuh ye.. kg ida kt mana? sabar lah, doh duk jauh, nk bt cmne kan..

last week saya blk kg, mmg cuaca panas sgt kt kelate..

Maswani said...

Ada Ariyssa.. batuk2? minum air asam jawa bleh ok skit kot.. take care k, sian lah baby kalau jangkit kan..


Syanis.. seharusnya kita semua sentiasa jaga kesihatan kan..

Maswani said...

neezareef.. yelah ,panas sgt kan.. semoga cpt pulih..take care k..


Jade.. cuaca panas mmg agak mengganggu.. org pn akan cpt marah2, moody je bila x selesa kan..

yolo, dh lama gak awak batuk2 kan, rindu kot..hehe..

Maswani said...

Mala.. panas2..nk jln2 pn kena pilih2 tpt..


Aspa.. huhu, risau gak tu bila ramai ofismate demam, batuk2 kan.. take care k.. minum air byk2..amik vitamin C..

watie said...

a'ah ramai org sakit sekarang nie so sama2 lah kita menjaga kesihatan diri :)