ad ld

Thursday, May 21, 2009

KEJE MALAM



Salam semua.. Lamanya x update, broadband kt umah x clear la loni, kt ofis lak mmg la xdan nk berfoya-foya dgn internet nih. Lgpn miggu ni kna jaga students exam. N3 ni pn kne auto publish kul 2am.

Xceli I br blik ikut Papa g Seberang Prai. Bkn jenjalan tp Papa ada keje luar. Ptg semlm Papa dpt cl dr kwnnya, manager property 1 bngnan kt Penang, mitak tlg g tgk problem power supply kt situ. Papa kta bunyi cm big problem je coz building tu ada bank, byk company business n cwngn agensi gomen. Padahal kt situ dh ada kontraktor services yg patut jaga bab2 cmtu, tp hampeh kot.

Klu xde power supply yg cukup, cmne dorang nk keje kan.. Tp syaratnya kne repair mlm je coz br bleh shut down main supply dr TNB, klau x alamak kna cuti la semua staff kt situ. Bngnn tu 5tngkat, I pn x paham apa yg Papa xplain bab electric tu..huhu..

Kul 9 mlm kami smp Seberang Prai. Aku pn sesaja ngada2 nk ikut, hehe.. Hanim dh tido, so x bawak lah dia lgpn adik iparku ada utk tgk2kan.. Smp sana, biasalah lelaki, bila jmp kwn kne msk kedai kopi dlu, sembang dlu smp lenguh bontot tu kan.. Err..



Kul 10.30pm, msk building tu.. Bilik power supply kt basement parking, seram gak I.. Just ada cahaya spotlight je lps all di shut down. Sunyi sepi je.. Adventure gak rupanya, biasa Papa x bagi I ikut tp kali ni dia ok lak. Mmg I terkezut bila tgk kabel besar2 je kt dlm tu, patut la mampu supply tenaga lektrik yg byk kan..



Xceli I x penah tgk Papa bt keje dlm litar hidup cmni, agak bahaya gak coz w/pn power ke building dh shut down tp dlm sistem tu still ada current yg besar. I siap pesan lg kt Papa, Hati2 k..
Kira2 2jam, keje tu settle. I jd minat lak bila tgk Papa setting semua tu. Terroris gak, igt pandai komen keje org je, hehe.. Jgn marah ye Be, peace!!!!



12.45am dh nk gerak blk, Papa bersalaman dgn kawannya tu. I nmpk ada not2 RM yg dihulurkan. Msk dlm keta terus ku tya, Dpt duit napok Be? Papa jwb, Amboi laju je ekk, nah amik 100 upoh tggu dlm keta, Abe amik 100.. Yea2, tq Be. Berbaloi gak keje 2jam dpt share 100 sorg.. Syg nk ikut sokmo la gini gak..hehe..

12 comments:

neezareef said...

klu sy pn sudi jd peneman setia stp kali teman dpt rm100 u...

mewah sopink! keh keh keh

helena's said...

lama kak mas tak update..mane pg?

*SiRibenMerah said...

sambil kelip2 mata baca entry neh..
kak wanieeeeeee.. sok kita g makan kepsi nak?? hahahahahaha..=P~

atty's said...

wah leh banjer nie wanie.nak SR..

*secret said...

besnye akak!!
teman pun dpt duet tau..
ni yg nk join gak ni..
kih2..

Maswani said...

neeza..sori late reply.. line kt umah cm iklan biskut je, jap ada jap xde..huhu..

bukan dpt ikut slalu pn, tp tiap kali tau hubby ada keje luar mmg bini dia pau la..hehe..


Helena's.. sori lama x update. bz skit n line x brp ok kt umah.thanks sudi dtg..

Lina said...

hehehe....seriusnya muka baby tu...apa lah yg di perhatikan tu ek....wah seronoknya dpt not100 blh r shping2 make up n mamam2 ni..huhuhuhhu
berbaloi tunggu ek...

Maswani said...

Cik Iyra.. nk kfc ekk? sori la kitaorg dh makan semlm..kuikui...


Atty's.. bleh sgt la kak apa salahnya..hehe.. come to kedah k..huhu..


Cik Secret.. nk join ye..kena tahan telinga dgr citer bab electric la..sanggup ke? hehe..

Maswani said...

Lina..baby tu ikut perangai Papa dia la tu..hehe..kalau ikut Mama dia smile je..huhu..
100 tu masih slmt disimpan hingga ada sale mggu ni..hehe..
tq sudi dtg ye..

CuTeMiUt78 said...

wah.. siap dpt duit ya.. pas ni blh la temankan lagi

ije said...

haha. untung nya. tlg2 tgk je dpt upah gak?

yg tlg baca ni xde upah ke? =P

Maswani said...

CuteMiut.. rezeki katakan.. mmg pasni nk ikut slalu..hehe..

Ije.. nk upah ekk? nti kita jmp kt kb la kalu sudi gak..hehe..