ad ld

Monday, April 6, 2009

SAYANG, ABAH MARI DOH!!

Agak terkezut bila dgr Papa menyebutnya lps tepon Tok Bah kelmarin. Mulanya Papa cl Tok Bah tya kaba coz ada kat Bukit Gantang mlm td, surprisely pg ni dh ada kt Kedah on d'way 2 Bukit Selambau...Dan AKAN SINGGAH UMAH KAMI DULU!!! So, CEPAT2 KEMAS UMAH, 15 minit je lg..TLG2!!!


Maka kelam kabut la kami kemas2 apa yg sempat. Papa boleh buat lawak lg katanya, Eh2,mace iklan Febrez lak..Huhu..Nasib baik umah xlah teruk sgt, tp bila Mertua dtg mengejut nih, paham2 je la perasaan sebagai Menantu kan,kalut semacam je..Gabra beb!!

Cun2 20minit lebih kurang, Tok Bah n gengnya sampai. 3buah 4WD, 9org total, mak aii ramainya.. Lepas Papa bersalaman semuanya, bual2 skit, br conpem Tok Bah sorang je yg singgah, yg lain tu check in hotel. Ye la, dlm ramai2 tu ada sorang Dato' Senator Dewan Negara n 1 satu lg YB Parlimen, xkan nk himpit2 dlm umah kami yg kecik ni kan..(Sori,foto xleh siar,Papa x bagi atas sebab2 tertentu).

Lega la skit..Tanpa berlengah lg, I pn terus meng'skill'kan diri di dapur. Tunjuk rajin la tu..Hehe..

P/S: Masa skolah dlu spot check kuku pn fobia, inikan pula LAWATAN MERTUA!!!HUHU..
>>> To Be Continued....

24 comments:

khaLifah feDi said...

hik3...cik wanie ni ade satu lagu..

"mama syg papa,papa syg mama"......lalala...luper lirik

kayteeze said...

Salam,

Wah...mentua datang...tentu kelam kabut. Kak Tie pun rasa debor je kalau mentua dtg rumah. Mulalah tetiba jadi lipas kudung...he he...

ryani said...

wah melawat kawasan ke? abah kite pun dah lebih seminggu berkampung di bukit gantang..menolong petugas2 p/raya yg lain...parti mana? hehehhe agak2??

*SiRibenMerah said...

perghhhhhhh... mesti masak menu spesel tuh.. hihihihi...


kak wanie, tunjuk pic menu leh kot...=P~

CoNniE said...

hohohooo.. kelam kabutt... kite pnh mak mentua main dtg je, tak ckp pon. hehe.. lagi haru..

masviona said...

tunjuk skill tuh...hehehe. Apa salahnya nak tunjuk skill kat family sendrik gak kan bukan nya kat org lain pun.....ko guano???

MaDihays{Ida} said...

haHAha!
gabra sey, ida pun mcm tu jugak, tp xde la las minit giler mcm kes awk ni, at least ida aritu dpt notis sehari awal..

tropicana_gurlz said...

adoii..truz kak cuak seh..kui3...

comey_lote said...

ida suka org dtg mengejut!!!
tp takdok pun hok nok mari mengejut rumah ida nih :-(

Maswani said...

KF..awak masuk je program LUPA LIRIK aznil tu..conpem terus igt..huhu..

Kayteeze.. Salam.. mmg kelam kabut skit kak. Mulalah x tau nk bt apa..hehe..
TQ sudi dtg blog saya,Kak Tie..

Ryani..Tuk Bah ada majlis ceramah, sesambil tgk jentera p/raya.. Demo buleh tya parti mana dih?? Rasonyo? hehe..

Maswani said...

SiRibenMerah..xde yg speselnya..udang papriks n ayam masak pedas je..xdan nk snap gambo le,kalut punya pasal..hehe..

Connie..tetiba je bt apa2 dlm mode fast forward..hehe..lawak betul..

Masviona..bila lg nk tunjuk skill dok..guna je lah hok mano ado tuh..Yo lo doh..

GreenJade said...

tih3..x dpt byg kan betapa gabra nye muka Wani..si kecit cumel tu x nolong2 ker..??nolong2 wat kalut gok ker hihihi

hihihi ala2 YB melawat kwsn le mentua Wani..tih3

Maswani said...

Madihays..tu la pasal..kena terjah cm melodi je..ikeke..

Tropicana..awak pn akan sampai masa gak nanti..hehe..

Comey Ida..oo..suka ya,mesti ida jenis yg rajin tahap gaban ni..hehe..ready bila2 masa je kan..
kalu umah ida dkt2 sini,conpem ambo g serbu, apa kan daya nun jauh di oversea..

Jade..tak tau la kat muka ada darah x masa tuh..hihi.. Si Hanim tu pun kalut gak, siap marah2 nape kemas bantal2 dia..huhu..

As said...

hmmm mertua dtg ya... kmai lak duk umah mertua .. hehehehe

Izan said...

hahahah... mertua datang mengejut mesti mcm kilat jer kemas rumah.. =)

Aspalela said...

Mentua dtg vs ahli Parlimen...
wooo...gabrah beb!

atty's said...

kty dpt bayangkan macamana kelamkabutnya..

khaLifah feDi said...

muahahha..............opkos ujan turun cik wanie..

psst cik wanie sila ambil award anda sekian..maceh..:)

eya said...

msk ape tok bah dtg?

tropicana_gurlz said...

adoii tkne lak kat mas lik..ceh..kui3...tgk la,klu smpat n der atie nk kwin..kui3..lalalaala

Maswani said...

As..kalut ribut la kata org kelate..hehe..

Izan..tau tak pe..huhu..sepantas 0.05saat,lg laju dari gaban..hehe..

Aspalela..gabra x hengat la..kekeke..

Maswani said...

Atty's...kty tau je lah kan,sekali skala kena terjah cmtu gak,blood pressure pn leh naik..hehe..

Kf..blum cuba blum tau kan..kot2 hujan rahmat la..hehe..
Award??? bestnya..TQ..

Maswani said...

Eya..masak udang papriks n ayam masak pedas je..fast track tuh..

Tropicana..hehe..jgn risau, akan smp masanya nti..tunggu tau..hehe..

Lina said...

wanie...hok aloh demo...hehehe...