ad ld

Saturday, April 11, 2009

RECHARGE MODE!!!!!!

Salam... Saat ini br I sompat posting n3, bz giler mggu ni, meeting je memanjang. Penat tu x yah cer la, kuar ofis je dh npok bantal..huhu.. Mr.Eri lak dh 2 mlm tido awai, qada tido katanya coz membizikan diri kt lokasi ceramah p/raya Bukit Selambau yg lps smp kul 2-3pg. Futsal dia pn dh xde maknanya hr ni, tido lg best, MU lak seri dgn Porto..hehe..

Kedah loni asal ptg je hujan lebat till tgh mlm, lg sodap la tido kan. Td pn dan g tesco je, cancel nk bw Hanim g playground coz hujan..Sib baik dia x meragam. Masak makan mlm pn simple je td, Mr.Eri suh goreng telur mata kuba n ikan sepat kedah 2ekor. Hr mengundi 7hb tu, pg2 lg dia dh g eskot Tuk Bah d Bkt Selambau tp kul 1pm tu tetiba sms dh ada kt Tanjung Dawai lak. Jadi 'pemandu pelancong' la tuh..hehe.. Sompat la dia boli ikan sepat masin tu 1kg..mmm, bukan beli pn coz YB yg bayor.. Pau nampak.. Risau gak I tgk ikan2 tu, takut darah tinggi le coz masinnn beb..

Ok lah, got to go..see u again!!!!

P/S: Anak Kedah di perantauan nun mesti suka kan ikan masin tu..busuk digoreng tp sodap dimakan..hehe..

15 comments:

pinkiss said...

i tak makan ikan masin, tapi makan ikan kering.

Eh, tak sama kan?

T.u.Y.a said...

tuya panggil ikan tu ikan pekasam..sodappppppp..waktu goreng punye la bau satu block..
ade tggal satu bekas je lagi kat umah,mak sedara kat SP kirim aritu..
sedapppp!!!

Maswani said...

cik pinkiss..x kisah apa nama pn,tp conpem bulat biji mata bila makan tuh..huhu..

tuya..mmg sodapppp..kalau goreng rangup,smp tulang pn abis..
bau mmg power giler, tp membuka selera kan..perhh..

mak sedara tuya SP tu kt mana?

Izan said...

sedapnya ikan masin. da berabad lamanya tak makan ikan masin. kat sini tak dak ikan masin. =)

kat sini pun sama musim hujan... sedap tdoq hujan2. heheheheh

IBU ALISSA said...

hai...lama x singgah..sorry bz ckit..

Maswani said...

Izan..tu la pasal,mesti tingat kan..nk bt cmne,cabaran duk jauh..

>>>>pg ni pn hujan lg..malas je nk bangun..hehehe...

Maswani said...

Ibu Alissa..hai,wlcome back..lamanya suzi bercoti...hehe..

Alissa sihat ke?

Yanmie said...

ikan masin x bape lalu..tp klu ikan kering mmg sodap!

Maswani said...

Yanmie.. oo,cmtu ekk..
saya lak belasah je semua..hehe..

naurah makwa said...

sodap la ikan pekasam..makan lak ngan nasi panas2..teringat time bersahur bulan2 posa dulu..

GreenJade said...

dah fully charge lom Wani hehehe

errr cam sodap jer bau ikan masin tuh...bak mai sket hihihi :D

Maswani said...

Naurah....mau x sedap, td goreng lg 4ekor, licin je..x membazir katakan..
huhu..bulan poso pn x lamo lg, dh abis ke blom? hehe..

Jade a.k.a Tinie....dh charge tp 80% br..hehe..
rasa lg sodap dr baunya..mai kedah la,stakat 2kg tu compem leh sponsor..huhu..

penjenayah.merah.jambu. said...

1 kg?mak aih..stok setahun ke ni?
ekekeke..penat kan bile bz2 ni..mmg pale terbayang bantallll je..
takpe2,t dah rileks2 akak rehatlah puas2 ok?happy weekend kak! :)

CuTeMiUt78 said...

ikan masin mkn ngan nasi panas2 sungguh menyelerakan..

Maswani said...

Secret..1kg tu xde nya setahun, seminggu je compem abis..hehe..
husband akak bleh makan cmtu je tanpa nasi..sape leh lwn tahap masinnya??? huhu..
tq uyah..

Cutemiut...btul tu..mmg sedappp sgt!!!!
tq dtg..